algemeen nieuws

D3 vergeet te winnen tegen Koedijk
Categorie: D3

Zaterdag speelde de D3 een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Koedijk D2. De jongens van Koedijk, allemaal wat groter en sterker, maar de mannen van Alcmaria kunnen een stuk beter voetballen.

Alcmaria probeert vanaf het begin door de muur van verdedigers te komen, maar heeft het lastig met de vele verdedigers. Toch worden er wat kansjes gecreëerd, maar tot doelpunten komt het niet. Een foutje in de verdediging leidt gelijk tot een tegen goal. Tegen de verhouding in, maar daar maalt bij Koedijk niemand om. Gelukkig zegeviert het voetbal en komt Alcmaria nog voor de rust op gelijke hoogte door een mooie goal.

Na de limonade is het alleen Alcmaria dat de klok slaat. De kansen worden met goed voetbal aan elkaar geregen, maar het vizier van de mannen stond zaterdag niet goed afgesteld. En dan treed een gouden voetbalregel in werking. “Wanneer je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel”. Van de twee aanvallen van Koedijk in de tweede helft was het een minuut voortijd wel raak.

Alcmaria was niet meer bij machte om dit zure verlies te voorkomen. Wel kan worden gezegd dat als de mannen van D3 zo blijven leren, samenspelen en voetballen, gaan ze een mooie tweede competitieronde tegemoet.

Wel kan nog worden aangemerkt dat de ouders van de D3 wel de overwinning binnenhaalde ten opzichte van de ouders van Koedijk. Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan tegen Velsen D2, toegevoegd aan de poule op het laatste moment. Zal ook weer geen eenvoudige opgave worden, maar alle vertrouwen in een goede afloop.

Een supporter

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route