algemeen nieuws

Alcmaria Vrouwen lopen koppositie mis
Categorie: Dames 1

Vandaag de TOPPER tegen de huidige nummer 1 Kadoelen! Aangezien de wedstrijd om 11.30 in Amsterdam gespeeld zou worden, was het dit keer een vroegertje voor de dames en heren. Om 9.15 begon de wedstrijdbespreking en we zouden zo rond 9.45 uur vertrekken. De meiden waren ondanks al hun ervaringen uit het verleden toch nerveus.

Aangekomen bij Kadoelen werden wij welkom geheten door een heuse feestcommissie.

Vlaggen, toeters en bellen, een voorwedstrijd tussen de F1 en de ME2 ( Welke overigens werd gewonnen door de meiden ) kortom, er was werk van gemaakt waarvoor hulde.

Vervolgens naar de kleedkamer om, om te kleden. Na een redelijke warming-up weer terug naar de kleedkamer. De meiden moesten vooral van eigen kracht uitgaan en vandaag volle bak moeten geven want Kadoelen is een serieuze tegenstander. Dit hadden we namelijk al geconstateerd tijdens onze bekerwedstrijd die we uiteindelijk na penalty’s wisten te winnen. Onder begeleiding van een vrouwelijke scheidrechter Groot en de pupillen naar het veld. Daar werden allereerst alle passen gecontroleerd en vervolgens in het kader van fair play nog een groepsfoto gemaakt.

De strijd kan beginnen!!

Kadoelen wint de tos en kies voor storm mee!

Het fluitsignaal klinkt en de dames van Kadoelen vliegen er gelijk op. Hierbij zie je toch ook een stuk nervositeit bij de tegenstander. In het begin veel balverlies over en weer mede gevoed door de storm die over het veld raast. Kadoelen is wel de bovenliggende partij en na een half uur vanuit de 2e lijn een kanonskogel op doel die zowaar doel trof. Patricia zat er nog goed bij maar was niet in staat om deze uit het doel te ranselen. 1-0.

Alcmaria had ook nog wel wat halve kansen maar vooral uit de standaard situaties werden wij gevaarlijk maar wisten wij helaas niet te scoren. De 2e helft moest nu voor Alcmaria zijn. Nu met de wind in de rug ( wat eigenlijk geen voordeel hoeft te zijn ) moesten wij de druk op het Kadoelen doel opvoeren. Dit resulteerde al vrij snel in een drietal kansen. Een afstandschot dat door de Kadoelen keepster er fenomenaal werd uitgehaald, vervolgens een van richting veranderd schot die ze ook gewoon even pakte en een kopbal van Lara uit een corner die op de lat kwam. Normaliter zijn dit gewoon drie goals!! Alcmaria bleeft drukken en ging meer risico’s nemen want we kwamen hier om te winnen en niets anders. Maarrrr de counter lag wel op de loer. En zo zou het gebeuren. Een afgeslagen Alcmaria aanval werd wel heel snel door Kadoelen uitgecounterd. 2-0. Dit was even een tikkie! Wij de kansen, Kadoelen de goal. Na eerder Larissa voor Stephanie te hebben gewissels ( Steph mocht na 8 weken eindelijk weer haar opwachting maken ) kwam Chantal erin voor Joyce en Kitty voor de moegestreden Dominique. Wellicht dat zij nog iets konden openbreken. Toen vervolgens uit een counter Kadoelen ook nog nog de 3-0 mocht maken wisten wij het zeker. Deze pot gaan wij verliezen. In de 93e minuut was het dan nog wel Larissa die de hatelijke 0 mocht wegwerken. 3-1 en tevens eindstand.

Resumé;

Op basis van de hele wedstrijd een verdiende overwinning van Kadoelen terwijl wij deze in 10 minuten tijd hadden kunnen ombuigen naar 1-3. Dan hadden zij ‘m ook nooit meer gewonnen want als bij ons de deur op slot gaat, mede geholpen door de wind, komt niemand er meer door. Helaas voor ons viel het kwartje nu de andere kant op en ook daar kan ik nu vrede mee hebben. Vanaf deze plek een speciaal woord van dank aan Kadoelen die van deze topper een ware happening heeft gemaakt en aan de prima leidende vrouwelijke scheidsrechter Groot die onder toezicht van een KNVB rapporteur haar steentje heeft bijgedragen.

Donderdag gaan we even met elkaar de 1e helft van het seizoen evalueren en dan de neuzen weer richting De Blokkers a.s. zondag.

Groet,

Wilfred

https://www.facebook.com/alcmariavictrixdames/

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route