algemeen nieuws

Alcmaria vrouwen blijven in het spoor van SV Kadoelen 2-0
Categorie: Dames 1

Het was vandaag stormachtig in de Egmonderhout voor de “derby” tegen

tegen de vrouwen van Limmen. Voor ons wederom een nieuwe tegenstander maar met een groot verleden. Zoals gezegd, stormachtige omstandigheden dus lastig voetballen meiden !

Limmen won de tos en koos verrassend voor windje mee ! Wellicht met het idee om gedragen door de wind en volle druk een positieve marge op het scorebord te krijgen. Wat ze waarschijnlijk niet wisten is dat wij een dame achterin hebben lopen die óók met storm tegen gewoon de bal richting middenlijn peert. Het fluitsignaal klonk maar ipv Limmen was het Alcmaria die vol voor de aanval koos. Dit resulteerde al naar 20 seconden in de kans voor de thuisploeg echter de spitsen waren nog niet scherp genoeg. Na wederom een goede aanval van de onze dames was het dit keer Joyce die op goal vuurde echter werd gestuit door beide armen van de centrale verdedigster. Penalty. Larissa achter de bal en Goalllllllllllllllllllllllll…1-0.

Alcmaria ging gewoon verder waar het gebleven was en Limmen had eigenlijk weinig in te brengen. Ook hun topspits, Rosa Min hadden wij nog niet gezien want die zat stevig in de tas van onze Sjaan. Na een minuut of 25 een vrije trap van zo’n 40 meter rechts van de goal. Luchtmacht mee en Lorraine achter de bal. Met een fantastische trap schoot zij de bal richting de 2e paal waar ons aller Sjaan de bal het doel inliep. 2-0. Het massaal opgekomen publiek op de banken. Dit smaakt naar meer. Limmen kroop nu wat meer uit de schulp en ging wat vaker de lange bal hanteren om op die manier extra druk uit te oefenen op het Alcmaria doel. Echter de verdediging olv keepster Patricia hield eenvoudig stand. De 1e helft werd dan ook afgesloten met een ruststand van 2-0. Nou meiden, de 2e helft hebben wij de wind in de rug en ga hier verstandig mee om. Laat het balletje gaan, geen risico’s achterin en laten we kijken of we nog een paar goals kunnen maken. Limmen zal nu met de wind vol in het gezicht moeten komen, dat kost kracht en zal ons extra ruimte verschaffen. Echter de waarheid is anders.

Wat we de 2e helft met elkaar lieten zien was misschien wel het slechtste van de de afgelopen seizoenen. Ipv dat teams elkaar tot grote hoogten weten op de zwepen viel het niveau terug naar met alle respect  “veteranen” niveau.

Jullie trokken elkaar naar beneden. Ok, de wind was een aspect maar we wisten ook de normale dingen. Gretigheid, concentratie, attent zijn, alles was met de wind weggewaaid. En dan heb ik nog een paar kansen gezien die wij normaal niet kunnen missen maar nu wel deden. Onvoorstelbaar. Trainer Dick wisselde nog 3 keer maar ook dat had helaas geen positieve uitwerking.

Uiteindelijk bleef het 2-0 dus de winst was weer een feit. Later kregen wij ook nog even de overige uitslagen door. Concurrent Overbos verloor verrassend met 2-0 van Ado ’20 en Winkel won met 1-0 van Fortuna Wormerveer. Alleen onze echte concurrent Kadoelen wist met 1-4 te winnen bij KFC. Kortom meiden, de 2e helft van vandaag snel vergeten en volle concentratie richting Winkel volgende week. Zij zullen een hoop vertrouwen hebben getankt met de overwinning op Fortuna Wormerveer. Laten wij gewoon zien dat we van een iets ander kaliber zijn door de 1e periode gewoon binnen te halen. Heel veel succes meiden en geef ze van jetje. Vrouw van de wedstrijd was voor mij ; Chantal van Hooren

Groet,Wilfred

https://www.facebook.com/alcmariavictrixdames/ 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route