algemeen nieuws

Honkbal 1 staat met lege handen
Categorie: Honkbal Heren 1

Hoofddorp Pioniers  II  - Alcmaria Victrix 2 - 1 

Voor de 2e keer binnen een week traden de mannen aan tegen Hoofddorp Pioniers II, het ging er nu echt om, the winner takes it all. Het werd een fantastische wedstrijd, Hoofddorp Pioniers trad op volle sterkte aan, met Dave Draijer op de heuvel. Alcmaria Victrix vertrouwde op Mika de Lincel en het werd een werper duel zoals de uitslag al aangaf. RCH/Pinguins had voor een prima ambiance gezorgd, goed veld, score bord, een Heerhugowaardse speaker en muziek, dat kon niet beter.

Marco Hoogeland opende de handelingen met een stand-up double, Mika de Lincel schoof bij door een hbp, maar daar bleef het bij. Hoofddorp Pioniers kreeg gelijk 1 honk 3 & 1 onder de voeten maar ook zij wisten het scorebord niet te bedienen. De 2e inning verliep rimpelloos. In de 1e 3 kwam Rob van de Kamer door met een harde hit, maar de rally bleef uit. Gelijk 3 kwam Alcmaria Victrix door een wereld actie van Michael Pluijmers uit de sores, hij ving een snoei harde line-drive van Norbert Lokhorst katachtig uit de lucht met lopers op 3 & 1, de loper op 1 was al onderweg maar liep nu in een inning ending dubbelspel, nog steeds 0 – 0.

De 1e 4 leverde een BB op voor Mika de Lincel, Tim van Ee timmerde hem naar 2, een actie 6-4 betekende de 2e nul maar Mika de Lincel op 3 en Joran Klarenbeek op 1, dreiging, die werd door een Ks gesmoord.

In de 1e 5 kwam Jeremie Fresen op 1 door een glipper van Hoofddorp Pioniers , Marco Hoogeland offerde hem naar 2 maar daar strandde hij. Gelijk 5 deed de combinatie Dave Hazel (stand-up double) en Norbert Lokhorst (harde hit in midveld) Alcmaria Victrix pijn,   1 – 0. Verder kwam Hoofddorp Pioniers niet.

Alcmaria Victrix kon ook verder weinig schade aanrichten, Dat lukte Hoofddorp Pioniers beter, gelijk 7 was het weer de rappe Dave Hazel die de score verdubbelde, opende met een hit, werd verder geofferd door Daniel de Haan, op 3 door een wp en er volgde een RBI hit van de knuppel van Lars Koehorst, 2 – 0. Gelijk 8 nam Joran Klarenbeek de heuvel over van een moegestreden Mika de Lincel, 3 op en af.

Alcmaria Victrix wilde strijdend het slagperk verlaten en greep in de 1e 9 Dave Draijer bij de keel, Falco Hoffman opende met een tik scherp langs 3, Bart Jaspers werd als pinch runner ingezet. Ook Tim van Ee deponeerde de bal in het rechtsveld voor een hit. Dat betekende ook het einde van het optreden van Dave Draijer, Kasper Scholte ter Horst verving hem. Zag Joran Klarenbeek aansluiten op een fc waarop Bart Jaspers en Tim van Ee veilig op 3 & 2 aankwamen, geen nullen en alle honken bezet. Op de fc van Kevin Miner scoorde Bart Jaspers de 2 – 1 maar Joran Klarenbeek brak netjes het dubbelspel op 2 op, was wel de 1e nul. Helaas sloeg men hierna de bal in een game ending dubbelspel en kon Hoofddorp Pioniers juichend van het veld, de win en het kampioenschap van de 1e klasse A.

Zij mogen nu samen met HCAW II uit gaan maken wie er landskampioen Aluminium word, waar en hoe laat is nog even de vraag.

Het seizoen 2015 kreeg zo een wat bitter slot, lang zag het ernaar uit dat het kampioenschap voor het grijpen lag, maar na de zomerstop kwam de klad er, vooral aanvallend, in. Het zij zo.

Box score

Alcmaria Victrix                     0-0-0-0-0-0-0-0-1
Hoofddorp Pioniers II              0-0-0-0-1-0-1-0-X

Werpcijfers;

Alcmaria Victrix

Mika de Lincel (7)                 4-2-10-2
Joran Klarenbeek (1)              1-0-0-0


Hoofdorp Pioniers II
Dave Draijer (8 +2)                            9-1-6-1

Kasper Scholten ter Horst (1)                0-0-0-0


Slaggemiddelden;
Tim van Ee .500, Marco Hoogeland & Jeremie Fresen .333, Rob van de Kamer & Falco Hoffman .250. 

Dit is het laatste stuk proza van mijn hand van het seizoen 2015, ik wens u allen veel gezondheid en geluk en wellicht tot volgend jaar en dank u voor de belangstelling.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route