algemeen nieuws

Honkbal 1 maakt een einde aan de losing streak. (Update met foto's)
Categorie: Honkbal Heren 1

Domstad Dodgers  - Alcmaria Victrix 0 - 2

Alcmaria Victrix maakte een einde aan de losing streak, maar oh, oh, oh, wat moest dat van ver komen. Pas in de 1e helft van de 9e slagbeurt wist men 2 x te scoren, maar dat later.

Mika de Lincel actief tegen een futuristisch decor.

Na het verrassende verlies van Hoofddorp Pioniers 2 thuis tegen Adegeest (4 – 6) was het vandaag verdomd belangrijk dar er gewonnen moest worden, de koppies stonden strak.
Het begon minder, Kevin Miner, de geplande starter, moest door een opspelende blessure, de heuvel aan Mika de Lincel laten.
Hij gooide een wereld pot, 1 hit, complete game, met de cijfers 14-4-1-0, dus ook een foutloos veld. En ook Jeroen Rademaker van Domstad Dodgers was niet van plan te wijken, zag de ene na de andere grounder door de korte stop foutloos verwerkt worden, alleen hij al (Pieter Verhoeven) was goed voor 9 nullen.


De zoveelste nul.


Aanvallend wil het wat minder. Uiteindelijk wist Alcmaria Victrix slechts 5 hits te produceren.
De 1e slagbeurt opende men fel, Rob van de Kamer met 1 uit door een glipper op 1, sneuvelde op 2 door een grounder, Michael Pluijmers op 1, hij probeerde op een double van Mika de Lincel te scoren, maar werd op de thuisplaat uitgegeven. Domstad Dodgers kreeg slecht 5 man op de kussens, 4 x BB en een bloop hit, maar verder dan het 2e honk wist men niet te komen.

In de 1e 5 wist Tim van Ee door een fout op 1 te komen, werd door een hit van Kevin Miner op 2 geparkeerd, en Joran Klarenbeek offerde de beide heren naar 2 & 3. Michael vd Horst werd door een IBB (opzettelijk 4 wijd) erbij gezet.
Er volgde een fantastisch actie van de 3e honkman van Domstad Dodgers, Arne Holman, dook naar de grounder op 3, raakte het 3e honk aan en wist de bal nog ruim op tijd op 1 te krijgen voor een punt sparend dubbelspel.
In de 1e 6 kwam Domstad Dodgers weer door een dubbelspel uit de sores, Rob van de Kamer en Michael Pluijmers prikten met 1 uit de bal het veld in, maar een actie 6-6-3 maakte weer een einde aan de aspiraties, nog steeds 0 – 0.

3 Slag????

En dat bleef het dus tot de 1e 9, Dennis Blom werd daarin de 1e nul door weer een actie 6-3, Michael Pluijmers peuterde 4 wijd uit de zone en men durfde niet op Mika de Lincel te pitchen, IBB, 1 en 2 bezet, dat betekende ook het einde van Jeroen Rademaker, Joeri van Leeuwen verving hem, zag zijn 1e bal in de backstop eindigen door een ww, 2 & 3 bezet. En nu werd Tim van Ee door weer een IBB (opzettelijk 4 wijd) erbij gezet, 3 honken bezet.1 uit.

Kevin Miner werd de 2e nul door een Infield Fly. Maar het was Joran Klarenbeek die met zijn tik over het binnenveld Michael Pluijmers en Mika de Lincel thuis timmerde, 0 – 2. Eindelijk, het talrijk opgekomen publiek uit Alkmaar kon er wat rustiger bij gaan zitten. Michael vd Horst sloot nog aan door een geraakt werpen, maar verder bleef de plaat onberoerd.
De laaste kans voor Domstad Dodgers, 1e nul door een F9, 2e nul door een prima actie 5-3 en de 3e nul werd door de actie 4-3 geproduceerd.

Het was vandaag krabben en bijten maar wel een win. De stand is nu zo dat Alcmaria Victrix 4 punten voorsprong heeft op Hoofddorp Pioniers 2, zij dienen komende woensdag avond Pirates 2 te verslaan en vervolgens op zondag 4 oktober thuis tegen Alcmaria Victrix te winnen. Als dat scenario zich ontrolt volgt er een beslissingswedstrijd op neutraal terrein. Mocht Hoofddorp Pioniers woensdag avond verliezen is Alcmaria Victrix direct kampioen en kan men zich gaan opmaken voor de wedstrijd om het landskampioenschap Aluminium tegen HCAW 2, maar dat is nog niet zover, eerst woensdagavond maar afwachten.

 

Box score

Alcmaria Victrix         0-0-0-0-0-0-0-0-2

Domstad Dodgers      0-0-0-0-0-0-0-0-0

 

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix

Mika de Lincel (9)                 14-4-1-0


Domstad Dodgers
Jeroen Rademaker  (8.1+2)    3-3-4-2

Joeri van Leeuwen (0.2+3)    1-1-1-0

Slaggemiddelden;
Rob van de Kamer, Michael Pluijmers, Mika de Lincel & Joran Klarenbeek .333 en Kevin Miner .250.

Dus eerst komende woensdag op Sportpark Ookmeer Pirates 2 aanmoedigen en vervolgens op zondag 4 oktober naar Hoofddorp. 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route