algemeen nieuws

Amsterdam Pirates H2 - Alcmaria Victrix H1 2 - 1
Categorie: Honkbal Heren 1

Amsterdam Pirates II  - Alcmaria Victrix 2 - 1 

En weer trok Alcmaria Victrix het kortste strootje, in Amsterdam moest er een walk-off-loss geslikt worden, na een hectisch pitcher duel. Kevin Miner en Jeroen Deken hielden het kort vanavond de aanval van beide ploegen werden stevig aan banden gelegd.

Alcmaria Victrix vond door Tim van Ee het 1e gaatje, bereikte 1 door een velderskeus, een glipper op de tik van Joran Klarenbeek hielp hem verder, Wouter Knop kwam door een geraakt werpen aanschuiven en op de grounder van Dennis Blom, actie 4-3 wist Tim de score te openen, 0 – 1. Daar bleef het helaas bij, ondanks dat Alcmaria Victrix in de 1e 5 en 6 alle honken in handen kreeg, de punch bleef uit.

Amsterdam Pirates II scoorde gelijk 5 door Pepijn Beerman de gelijkmaker, deelde een tik uit, op een actie 4-3 naar 2, door een schijn op 3 en de thuisplaat kwam in zicht door een wilde worp, 1 – 1.

In de 1e 7 ging het bij een verre tik van Mika de Lincel behoorlijk mis, hectisch honklopen zorgde uiteindelijk voor een gemist punt en een Amsterdams dubbelspel, voer voor de  spelregel kenners.

En daar bleef het bij, Pirates kreeg gelijk 7 door 2 hits het 2e en 3e honk onder de voeten, maar een actie 6-3 en 2 x 3 slag voorkwamen de Amsterdamse voorsprong.

In de laatste slagbeurt van Alcmaria peuterde Marco Hoogeland 4 wijd uit de zone, offerde Rob van de Kamer hem naar 2 , maar wederom betekende dat het eindstation nu op het werpen van de reliever Justin van Berkel.
Dat lukte Amsterdam Pirates in de gelijkmakende 9e slagbeurt beter, Kevin Miner kreeg last van een bloedblaar en moest de lead-off slagman Bas Kuijer 4 wijd toestaan, de 1e nul viel door een actie 6-3 maar Rogier van der Poel prikte een hit het veld in waarop Bas Kuijer 2 innam, stoomde door naar 3 door een wilde worp en werd voor het winnende punt binnengeslagen door Robin Francken, 2 – 1 en de 3e loss op rij.

De voorsprong in de ranglijst is nu geslonken tot 2 punten en er wacht de mannen nu de zware taak de resterende 3 wedstrijden allemaal te winnen, Blue Birds thuis, Hoofddorp Pioniers II en Domstad Dodgers uit. Maar het kan nog zomaar goed komen. 

Box score

Alcmaria Victrix         0-1-0-0-0-0-0-0-0
Pirates II                  0-0-0-0-1-0-0-0-1 

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Kevin Miner (8.1+3)              10-3-6-1


Amsterdam Pirates II
Jeroen Deken (8)                    5-4-5-1

Justin van Berkel (1)              0-1-0-0

Slaggemiddelden;
Dennis Blom .500, Falco Hoffman & Wouter Knop .333, Mika de Lincel .250 en Michael Pluijmers .200 

De volgende wedstrijd staat voor zondag 20 september 14:30 op het programma, thuis tegen Blue Birds, u komt de mannen toch aanmoedigen?

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route