algemeen nieuws

Het verslag van een kampioenschap
Categorie: Softbal Dames 4

 

Alcmaria Victrix DS4 – Rooswijk DS2 10 – 6 & 8 – 6.

Vanavond moest het gebeuren, als DS4 de beide wedstrijden (het was een dubbel bij ons omdat Rooswijk volgende week geen team op de been kon krijgen) zou winnen, was het kampioenschap een feit. Dat leverde behoorlijk wat stress op binnen het team, slecht eten, korzelig en kort af, strakke gezichten, geen ingrediënten voor een ontspannen voorbereiding.  

Dat bleek ook in de 1e slagbeurt van Rooswijk, zij pakten de knuppel energiek op, 2 singles, 1 triple, 1 x 4w en 2 glippers en het stond 0 – 6 voordat een actie 6-3 rust in de tent bracht. Dat was even schrikken.
Gelijk 1 wist Alcmaria de achterstand in te lopen naar 3 – 6, het waren Lucia, Angela en Mariska die de thuisplaat beroerden, door 3 x 4w, wat velderkeuzes en 2 ribbies (Run Batted In) op de tik van Gabriëlle zorgden voor een wat dragelijker stand.
Rooswijk kwam er verder niet meer aan te pas, wisten in de 1e 2 nog wel 2 hits te produceren, maar deze loopsters werden door het nu verder foutloos spelende Alcmaria veld keurig geëlimineerd.

Gelijk 2 liepen de dames erop en erover, de enen na de andere dreun werd uitgedeeld, en het waren Anouk, Lucia, Angela, Mariska, Karin en Marjolein die de 6 x wisten te scoren. Er werden 4 doubles, 3 singles in het Rooswijk veld gedeponeerd, voeg daar 1 x 4 wijd bij en de 10 – 6 stand stond op het fraaie scorebord.
Rooswijk werd in de laatste slagbeurt vakkundig kort gehouden, Vang 7, en 2 x een actie 4-3 zorgden voor 3 nullen en de overwinning, goed voor 2 punten, aan de 1e opdracht was voldaan.

Na 15 minuten plas & drink pauze, werd er aan de 2e opdracht begonnen. Nu speelde Rooswijk thuis, dus mocht Alcmaria Victrix de handelingen openen. Dat was niet helemaal overtuigend, alleen Mandy wist te scoren, bereikte door een glipper 1 en werd door de RBI (zie boven) van Karin binnen geslagen, 0 – 1.
Rooswijk kwam direct langszij, op een foutje en een velderskeus werd het 1 – 1. De 1e2 leverde 2 Alkmaarse punten op, nu waren het Gabriëlle en Anouk (die Diana als loopster vervangen had na haar tik) die de 1 – 3 stand verzorgden. En weer kwam Rooswijk langszij, gelijk 2 wist Rooswijk 2 gaatjes in de Alcmaria defensie te vinden, 3 – 3.
Alcmaria gaf nog 1 x gas, de 1e3 leverde 5 punten op, Merel G. Angela, Mariska, Karin en Marjolein vonden de thuisplaat op 3 x 4 wijd, 1 triple en 1 single, goed voor een 3 – 8 tussenstand.

Rooswijk kreeg nog 1 kans om Alcmaria Victrix van de titel af te houden, zochten ook vol de aanval, zonder een hit te produceren ( 2 x 4wijd en 2 omissies) zorgden voor 3 punten en een 6 – 8 tussen stand. De zenuwen gierden door de lijven, het zou toch niet?
De ontlading bij de laatste nul was groot, juichend huppelden de dames over het veld en vielen elkaar in de armen, KAMPIOEN na de 2e 6 – 8 overwinning.
De bloemen en dank ( en drank) van het aanwezige bestuur werden hogelijk gewaardeerd, Inge en Marjon werden direct via de SMS op de hoogte gesteld (vakantie) en het werd nog laat in de kantine.Dank aan iedereen dit aan dit seizoen hun bijdrage geleverd hebben, speelsters, coaches, regelnichten, scheidsrechters, field crew, het was een grandioos seizoen. Wat overigens nog niet over is, er resten nog 3 thuiswedstrijden om de omgeslagen status in tact te houden. Komende woensdag 9 september 19:00 uur, 21-9 19:30 uur en 25-9 19:00 uur zijn de dames nog te bewonderen. 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route