algemeen nieuws

En weer een thriller aan het Honkpad, 3-2 walk-of-win tegen Adegeest
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria Victrix – Adegeest 3 – 2. 

Na 7 weken rust moest vandaag de strijd weer aanvaard worden, en wat voor strijd, er ontspon zich weer een heuse thriller aan het Honkpad, resulterend in een 3 – 2 walk-of-win in de 9e inning.
Door wat fysiek ongemak, kreeg vandaag Joran Klarenbeek de heuvel toebedeeld. Groeide uiteindelijk uit tot man-of-the-match. Omdat zijn collega bij Adegeest, Niels Harteveldt, een oud hoofdklasse werper, ook niet wijken wilde werd het een snelle pot, een echt werper duel, in 2 uur 2n 16 minuten was men klaar.
Niels Harteveldt had vorige week bij Olympia Haarlem ook al een complete game no-hitter gegooid met een 10 – 0 shut-out overwinning voor Adegeest, dus men was gewaarschuwd. 

Adegeest opende fel, Michiel Gulikx en Michiel Pijnaken prikten de bal het linksveld in en op de double van Sape Wagenaar bereikten beide heren de thuisplaat, 0 – 2. Dat was even slikken. Men kwam door een dubbelspel 6-4-3 uit de sores.

Zelf kwan Alcmaria Victrix gelijk 1 wel even kijken op de honken, 2 x een infield hit van Dennis Blom en Michel Pluijmers werden door Voorschotens dubbelspel in de kiem gesmoord. En toen gebeurde er 4 innings eigenlijk niks, af en toe wel een tik, maar niets dreigend. De werpers waren de baas. Gelijk 6 startte Alcmaria Victrix een 2 out rally, geholpen door het veld van Adeegeest. Falco Hoffman, infield hit, Tim van Ee schoof door een glipper aan en Joran Klarenbeek peuterde 4 wijd uit de uitstekende zone van de plaatscheidsrechter. Marco Hoogeland werd als pinch-hitter ingezet, maakte er een lange slagbeurt van maar de 10e bal werd voor een hit het veld ingeprikt, hierop scoorden Falco Hoffman en Tim van Ee de 2 – 2.

En toen keerde de rust weer terug, want men werd verder weer kort gehouden. 1
e 8 kwam Adegeest nog even kijken, een infield tik van Michael Pijnaken, gevolg door de 3e hit van Sape Wagenaar, 1 en 2 bezet, maar een F4 en een Ks maakte een einde aan de dreiging. De gemoederen aan Alkmaarse kant liepen hoog op na een ongelofelijke blunder van de veld scheidsrechter, men deed zijn uiterste best om de rust te bewaren, dat lukte met moeite.

Joran Klarenbeek kwam met een Ks en de hulp van zijn veld (F8 en 6-3) door de 1e helft van de 9e inning. Alcmaria Victrix aan slag, door 2 x een F3 vielen de 1e 2 nullen snel, maar op de harde grounder van Rob van de Kamer ging het veld in de fout, ook Michael Pluijmers zette de 3e honkman dusdanig onder druk dat de bal ver over het 1e honk zeilde, Rob van de Kamer naar 3 en Michael Pluimers naar 2, Mika de Lincel aan slag. Had aan slag nog weinig gepresteerd, maar sloeg de 3e bal die hij zag scherp langs het 3e honk waarop Rob van de Kamer juichend de 3 – 2 overwinning naar huis liep, al het publiek op de banken, ruim 70 man/vrouw werd vandaag weer een prachtige partij honkbal geserveerd. 

Box score

Adegeest                    2-0-0-0-0-0-0-0-0      
Alcmaria Victrix           0-0-0-0-0-2-0-0-1

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Joran Klarenbeek(9)               6-1-7-2


Adegeest
Niels Harteveldt  (8.2 +3)      6-2-8-4


Slaggemiddelden;
Falco Hoffman & Marco Hoogeland .500, Joran Klarenbeek .333, Mika de Lincel .250, Dennis Blom, Rob van de Kamer & Michael Pluijmers .200.  

Volgende week zondag wordt de strijd om de titel vervolgd in Haarlem, Olympia is daar de volgende die gaat proberen de mannen een pootje te lichten. Magic number staat nu op 4.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route