algemeen nieuws

Pas in gelijk 8 brak Alcmaria Victrix door de Goudse muur.
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria Victrix – Braves 4- 2

 Het moest vandaag weer van ver komen, pas in de 2e 8 wist Alcmaria Victrix de gaatjes te vinden in de Goudse muur. Erik Peek, de starter van Braves, hield Alcmaria Victrix erg lang aan de kant, er vloog erg veel de lucht in voor simpele vangballen, en omdat Mika de Lincel ook een top dag had, werd het een pitcher duel. 

Braves opende de 1e slagbeurt met 3 hits, het was uiteindelijk Geert Jan Ariës die voor 0 – 1 zorgde, RBI voor Remco Peek. Alcmaria Victrix dreigde snel langszij te komen, Dennis Blom en Tim van Ee kwamen met tikken door, maar de punch bleef uit.
En wat de beide teams daarna ook probeerden, de werpers overheersten inning na inning. Het talrijk opgekomen publiek ( ruim 100 man en vrouw) zat al nagelbijtend achter de backstop. Het zou toch niet?, maar een wedstrijd duurt 9 innings dus ook deze.

Gelijk 8 viel de 1e nul snel, maar Dennis Blom kwam met een infield hit op 1 kijken, zag Braves in de fout gaan op een grounder van Rob van de Kamer, 1 & 2 bezet, Tim van Ee bracht zijn 3e infield hit ten tonele, all honken vol, 1 nul.
Mika de Lincel pompte zijn 1e hit het veld in, hierop scoorde Dennis Blom de gelijkmaker, Falco Hoffman sneuvelde door een infield fly voor de 2e nul, maar Rob van de Kamer profiteerde van de Goudse verwarring, 2 – 1. Op een stevige goudse glipper op de tik van Kevin Miner wisten ook Tim van Ee en Mika de Lincel de 4 – 1 op het bord te toeveren.

Dat werd in de 1e 9 nog 4 – 2, door Ronald Wincelmolen, opende met een bloop hit, en scoorde op de RBI double van Wouter Rouss. In de 1e 9 werd Mika de Lincel een complete game gegund, maakte het ook waar door 2 x 3 slag en een actie 1-3, een zwaar bevochten overwinning maar die tellen ook.

Box score

Braves                     1-0-0-0-0-0-0-0-1      
Alcmaria Victrix         0-0-0-0-0-0-04-X

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Mika de Lincel (9)                 16-0-8-0


Bracves
Erik Peek (7.1 +4)                  4-0-7-2

Peter Kruijt (.2)                      0-0-0-1


Slaggemiddelden;
Dennis Blom & Tim van Ee .750, Mika de Lincel .333

Volgende week zaterdag gaan de mannen het fraaie complex van Hoofddorp Pioniers bewonderen.  En om Hoofddorp Pioniers II om 14.00 uur op een definitieve achterstand te zetten, komt dat zien, komt dat zien. 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route