algemeen nieuws

Honkbal 1 wint matig potje met 7 - 6
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria Victrix – Domstad Dodgers 7 - 6 

In deze ellenlange wedstrijd, 3 uur en 30 minuten, had Alcmaria Victrix het knap lastig met Domstad Dodgers, het kwam vandaag uit de tenen. Kevin Miner startte voor Alcmaria, Jeroen Rademaker voor Domstad Dodgers, door een aantal absenties moest er weer wat geschoven worden, Bram van der Laan nam plaats achter de dish (thuisplaat) als catcher. De 1e slagbeurt van Domstad verliep rustig, 4 man aan de plaat. Alcmaria zette gelijk druk met een 2 out rally, Tim van Ee sloeg zich naar 1 en Mika de Lincel volgde met een stand-up triple RBI, 1 – 0. Falco Hoffman zorgde met een RBI tik dat Mika de Lincel de 2 – 0 op het bord en in de boeken zette.
In de 1e 2 kwam Domstad langszij, Xander Kerkhof prikte been infield hit het veld in, door een pb op 2 en de RBI hit van de knuppel van Wouter Meester, 2 – 1, dat werd 2 – 2 door Dennis de Wolf, een velderskeus, en 2 tikken verder en het stond gelijk.


Gelijk 2 was snel over, 3 op en af. Ook de 1e 4 kon snel afgehandeld worden, Arne Hollman verscheen nog el op 3 door een hbp, sb maar daar strandde hij. Gelijk 4 hernam Alcmaria weer de leiding, nu was het Rob van de Kamer met een infield hit, Joran Klarenbeek timmerde hem verder en Tim van Ee sloeg de kussens vol, er volgde een dubbelspel op de tik van Mike de Lincel, maar Rob van de Kamer kon 3 – 2 aantekenen, daar bleef het  bij.
Alcmaria hield verder de deur toe, wist gelijk 5 door te stomen naar 6 – 2. Joran Klarenbeek opende met een beste double, dat betekende ook het einde op de heuvel van Jeroen Ramaker, Pietro Campesato verving hem, liet Tim van Ee bijsluiten door 4 wijd, en wederom een RBI hit van MIka de Lincel, waarbij Joran dwars door alle stoptekens van de 3e honk coach liep 4 – 2. Dat werd 5- 2 door de RBI tik van Falco Hoffman en 6 -2 door de RBI tik van Kevin Miner, dat leek ergens op. Maar er volgde een erg rommelige 1e helft van de 7e inning. Hierin gebeurde van alles, 2 fouten, 2 hits, een 4 wijd, een interference en een geraakt werpen verder en het was 6 – 6, het waren Pieter Verhoeven, Max Meijer, Arne Hollman en Xander Kerkhof die de thuisplaat bereikten, de storm vlag werd gehesen.

Gelijk 7 werd het voorsprong weer gepakt, Marco Hoogeland (weer terug, hij verving Bram van der Laan) peuterde 4 wijd uit de zone, bereikte 2 op een balk (schijn van de werper) en werd door Michael van der Horst binnen geslagen 7 – 6. En dat werd ook de eindstand. Mika de Lincel werd verzocht de zaak te sluiten, kreeg uiteindelijk 8 man in de 1e 8 en 9 voor de kiezen, maar 5 x 3 slag en een sac bunt zorgde voor 6 nullen en einde wedstrijd, die ook nog 2 maal onderbroken werd voor een rain delay. Het moest van ver komen vandaag.

Box score

Domstad Dodgers      0-2-0-0-0-0-4-0-0      
Alcmaria Victrix         2-0-1-0-3-0-1-0-X

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Kevin Miner (7)                     6-2-8-3

Mika de Lincel (2)                 5-1-1-0

Domstad Dodgers
Jeroen Ramaker (4+1)            2-1-8-0

Pietro Camesato  (4)               2-2-6-1

Slaggemiddelden;
Tim van Ee .750, Falco Hoffman & Michael van der Horst .500, Rob van de Kamer, Joran Klarenbeek & Mika de Lincel .400, en Kevin Miner .250 

Volgende week gaan de mannen Braves uit Gouda thuis aan het Honkpad vanaf 14.30 uur bestrijden, het mag wat simpeler. Aansluitend een giga BBQ voor ruim 260 man, een klein feessie aan het Honkpad. 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route