algemeen nieuws

Alcmaria Victrix vindt in Heemstede zijn Waterloo.
Categorie: Honkbal Heren 1

RCH Pinguins II - Alcmaria Victrix 5 – 3. 

Alcmaria liep vandaag tegen de 1e nederlaag aan, RCH Pinguins onder aanvoering van een weer herstelde Al Morales, bleef met 5 – 3 aan de goede kant van de score.
Het binnenveld van Alcmaria Victrix moest vandaag op de schop, door een langdurige blessure en een feest, mocht de coach, Roddy van Aanholt, ook weer aan de bak. Hij verdedigde het 2e honk terwijl Tim van Ee naar 3 doorschoof.

Al ruim 15 jaar loopt Alcmaria Victrix tegen Al Morales aan, en mocht hij vandaag weer zo’n 100 ballen afvuren op de Alkmaarse aanvallers, Mika de Lincel kreeg de taak de Heemsteedse  knuppels af te koelen. De 1e inning verliep puntloos, maar in de 1e 2 opende Alcmaria Victrix het bal, Falco Hoffman liet het kalk van de linksveld lijn opstuiven, Roddy van Aanholt schoof aan door een 4 wijd, Michael vd Horst hielp de mannen een honk verder en bereikte zelf 1 door een tik en Jeremie Fresen offerde Falco Hoffman over de plaat door een SF8, 0 – 1, dat werd 0 – 2 door de RBI tik van Dennis Blom.

Dat werd in de 1e 3 0 – 3, het was weer Falco Hoffman die de kwaliteit van de kalk testte, nu met een double in het linksveld, Kevin Miner prikte de bal het midveld in en zag vanaf 1 dat Falco Hoffman over de thuisplaat vloog.
Gelijk 4 kwam RCH Pinguins terug, Maarten Hordijk op 1 door een 3 slag, pb, Jeroen Bakker kwam hem met 4 wijd helpen en Floris Morang kreeg 2 RBI’s op zijn naam door zijn tik in het midveld, 2 – 3. Dat werd gelijk 5 4 – 3, zonder een hit te slaan wisten Mathijs van Buitenen (4wijd) en Mark Cashoek (4 wijd) te scoren op 2 x geraakt werpen en een glipper.
En wat Alcmaria ook probeerde de thuisplaat bleef een brug te ver. Carlos Bos kreeg gelijk 6 nog de opdracht RCH af te stoppen, dat wilde prima. In de 1e 8 werd Al Morales vervangen door Roger Makel, ook hij hield Alcmaria tegen, o.a. door een prima dubbelspel 5-4-3. Gelijk 8 was het Bram van Egeraat die de uiteindelijke eindstand vastlegde, bereikt 1 door een hit, stal 2 en werd door een tik van Maarten Hordijk in het rechtsveld over de plaat geholpen, 5 – 3.

Alcmaria opende de 1e 9 nog met een tik van Jeremie Fresen, Joran Klarenbeek bereikt 1 door 4 wijd, maar een harde tik van Mika de Lincel ketste af op de voet van Roger Makel, precies in de handschoen van de korte stop, die simpel de 3e nul op 2 produceerde. Helaas, de nederlaag moest even verwerkt worden.

Box score

Alcmaria Victrix         0-2-1-0-0-0-0-0-0
RCH Pinguins II          0-0-0-2-2-0-0-1-X     

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Mika de Lincel (5.1+2)          8-6-2-1

Carlos Bos (2.1+3)               3-1-4-0
Joran Klarenbeek (0.1)           0-0-0-0

RCH Pinguins II
Al Morales  (7)                       5-2-9-0

Roger Makel (2)                     2-1-3-1

Slaggemiddelden;
Kevin Miner .750, Tim van Ee, Michael vd Horst & Falco Hoffman .500, Mika de Lincel .400, Jeremie Fresen .333 en Dennis Blom .200 

Komende zondag treden de mannen weer thuis op , nu wordt er om 14.30 uur aangetreden tegen Domstad Dodgers, u wilt vast wel zien hoe de mannen zich herpakken. 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route