algemeen nieuws

Hbasp1 onderuit tegen sterk Neptunus
Categorie: Honkbal Aspiranten 1

Zondag 7 juni als het asp1 team van Alcmaria het beduchte Neptunus treft. Het "kleine" Alcmaria speelt dit jaar in de hoogste landelijke klasse waar zij tegenstanders van formaat tegenkomt zoals Hoofddorp Pioniers, RCH, Neptunus, Almere, Tex Town Tigers en Pirates.

Natuurlijk allemaal moeilijke tegenstanders maar ook wel weer een uitdaging voor onze boys!

Nick start op de heuvel en doet dat prima. Alleen een flinke bom in het rechts-midveld doet wat pijn maar hij geeft met 3 strikeouts toch even een visitekaartje af! Stand 0-2

Sam Spoor opent met een lekkere hit in het rechtsveld gevolgd door een base on balls voor Tommy. Een passed ball zorgt ervoor dat beide mannen in scoringspositie komen maar er wordt jammerlijk niet van geprofiteerd. Een vang 8, vang 1 en een actie 3 op de harde grounder van Mike zorgt er voor dat Neptunus ongeschonden uit de inning komt.

De 2e slagbeurt van Neptunus is een eitje voor Nick. Na de eerste man op de kussens te hebben gezet met 4 wijdballen volgt een mooie catch van rechtsvelder Jeremy, een vang 1 en een vang 3. Lekker hoor, 3 snelle nullen.

Helaas heeft ook Alcmaria een mindere 2e beurt en met 3 strikeouts (Jeremy, Christiaan en Quintijn) kan Neptunus al weer snel het slagperk opzoeken.

Nick start voortvarend met zijn 4e strikeout maar een glipper in het binnenveld en 4 hits op rij zorgen voor een 4-spot en daarmee een 0-6 tussenstand. Christiaan neemt het werpen over van Nick en voorkomt verdere schade met 2 mooie strikeouts.

Sam opent de gelijkmakende 3e inning maar sneuvelt jammelijk door een actie 5-3. Tommy wordt vervolgens snoeihard op de helm gegooid en wankelt vervolgens gratis naar het eerste honk. Hij maakt het verder prima gelukkig! Een paased ball zorgt ervoor dat Tommy op 2 belandt. De vang 7 van Nick had ook meer verdiend maar hij sloeg hem recht op het poppetje dus zitten! Christian komt vervolgens wel door met een hit waarop Tommy de 1e run voor Alcmaria kan aantekenen! De 4-wijd en een actie 6-3 voor respectievelijk Kije en Mike houden Alcmaria vervolgens van het scoreboard.

Christiaan krijgt het moeilijk in de 4e slagbeurt en incasseert 2 harde hits en het veld van Alcmaria wordt omgegooid. Tommy neemt het pitchen over van Christiaan, Nick naar het eerste honk en Michael naar het midveld. Tommy pakt de eerste man met een strikeout maar de volgende man slaat helaas een hit waarop beide honklopers scoren! Een 2e strikeout en een vang 3 helpen Alcmaria uit de inning. Stand 1-8

Gelijk 4: Jeremy start met een lekkere hit in het linksveld en schuift op naar 2 door een BALK van de Rotterdamse werper. Een K volgt voor Christiaan maar Jeremy steelt ondertussen het 3e honk! Gregory weet 4 wijd los te peuteren waardoor er weer een nieuwe dreiging ontstaat voor de Rotterdammers.

Sam slaat een harde grounder 6-3 en is daarmee de 2e nul maar Jeremy scoort op de klap en Gregory schuift op naar 2. Greg steelt vervolgens het 3e honk voordat Tommy doorkomt met een harde liner langs 3. Greg scoort en Tommy eindigt op 2 met een stand-up double. Een harde grounder van Nick wordt vervolgens mooi gepakt door de 1e honkbal van Neptunus waardoor de teller blijft steken op 2! Stand 3-8

Neptunus komt nog 1 keer tot scoren. Een eerste nul valt door een mooie actie 5-3 maar de volgende man weet 1 te bereiken door een bad-hop in het binnenveld en weet uiteindelijk te scoren. Een hoogetpunt van de wedstrijd is echter de laatste rotterdamse nul. Een flyball in het rechtsveld wordt door Jeremy al glijdend gevangen en het publiek staat op de banken! Klasse Jeremy!! Stand 3-9

De laatste slagbeurt voor AV start mooi, een daverende 2-honker van Christian in het rechtsveld leidt echter niet tot runs want een K, actie 4-3 en een Vang 4 zorgen voor einde wedstrijd.

Ondanks het verlies toch een heel aardige pot honkbal jongens!

Op naar het Litlle League kampioenschap komend weekend waarna we op donderdag 18/6 Flying Petrels zullen opzoeken in Purmerend.

 

 

 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route