algemeen nieuws

Ook de 8e win gaat mee naar huis.
Categorie: Honkbal Heren 1

Blue Birds - Alcmaria Victrix 5 - 9 

Ook in de 8e wedstrijd bleef Alcmaria Victrix ongeslagen, nu werd Blue Birds uit en in Delft met 5 – 9 aan de kant gezet. In het verleden hebben wij tegen Blue Birds in de overgangsklasse diverse jaren gestreden om de punten, nu weer in de 1e klasse. Bij Blue Birds zijn er ook wat oud spelers gestopt, men zat en zit wat dun in de werpers, vandaag werd de eer aan de 17 jarige Tim van de Horst gegund, en hij deed het lang voortreffelijk. Bij Alcmaria Victrix beklom Kevin Miner de heuvel. In de 1e slagbeurt trok Alcmaria fel van leer, Dennis Blom 4 wijd, bereikt 3 door een vreemde blooper van Mika de Lincel achter 2 waarbij de felle zon aardig aan mee hielp en scoorde 0 – 1 door een RBI tik van Kevin Miner, daar bleef het bij. Blue Birds werd simpel aan de kant gehouden. Dat veranderde gelijk 2, Tjibbe van Dijk pompte de bal over het 6m hoge midveldhek op 100 meter, nam Wamayer Bordewijk op zijn rondje mee voor een 2 – 1 stand.
Pas in de 1e 4 kwam de teller weer op gang, het was Joran Klarenbeek die de gelijkmaker aantekende, door 4 wijd op 1, stal 2, op 3 door de tik van Michael van der Horst en een RBI voor Carlos Bos, 2 – 2. Wat haastig honklopen naar thuis verhinderde een Alkmaarse voorsprong. Alcmaria Victrix hield de deur verder dicht voor Blue Birds, af en toe prikte men nog wel hit het veld in maar dat werd weer snel opgeruimd.
In de 1e 5 nam Alcmaria Victrix de leiding, Mika de Lincel vloog over de thuisplaat voor een 2 – 3 stand, bereikte 1 door een tik, stal 2 en Falco Hoffman kreeg de RBI hit op zijn naam.

In de 1e 6 opende Carlos Bos met een tik, dat betekende ook het einde van Tim van de Horst, hij werd vervangen door Ramon Rijgersberg. Dennis Blom kwam aansluiten door een honkslag en toen deed Blue Birds een aardige greep in het fouten laatje, liefst 3 x vergreep of vergooide men zich, eerst op een bunt van Rob van de Kamer waarbij de werper en 3e honkman vochten om het been en Rob van de Kamer liep er mee naar (h)een, 3 honken bezet geen nullen, die viel ook niet op de grounder van Tim van Ee, het binnenveld vergreep zich aan de bal, Carlos Bos en Dennis Blom profiteerden 2 – 5. De grounder van Falco Hoffman leek op een simpel dubbelspel uit te draaien, de 1e nul lukte wel (6-4) maar daarna werd de bal over 1 heen gesmeten en wisten Rob van de Kamer en Tim van Ee de 2 – 7 stand op het scorebord te zetten.
De 1e 7 leverde het 8e punt op nu door een gezamenlijke productie van Dennis Blom, glipper op 2 en Rob van de Kamer, RBI honkslag, 2 – 8.

Gelijk 7 rammelde Blue Birds nog even stevig aan de Alkmaarse poort, Kevin Miner zag 4 tikken van de knuppels vertrekken, voeg daarbij een 4 wijd en de 3 punten van de voeten van Bernard van de Boom, Remco Seitzinger, en Wamayer Bordewijk zijn verklaard. Kwam nog wel met 2 x 3 slag uit de sores bij een 5 – 8 stand. Dat werd in de 1e 8 5 – 9 nu door Jeremie Fresen, zag een infield hit van de knuppel vertrekken, Kevin Miner kwam bijschuiven door een tik, op een mispeer van het Blue Birds veld op de tik van Joran Klarenbeek bereikte Jeremie 3 en door de Texas Leaguer Bloop Hit RBI van Michael van der Horst, de plaat, 5 – 9.
Dat werd ook de eindstand, want Mika de Lincel werd op de heuvel geposteerd om de boel op slot te gooien, dat lukte perfect, alleen 2 werd nog bereikt door Blue Birds in gelijk 8 en 9, een fraaie vang 8 maakte een eind aan de wedstrijd, na 3 uur en 5 minuten en omdat er om 15.00 uur pas gestart werd en het een klein uurtje rijden is kon uw verslaggever pas om 20:24 zijn verhaal weer op de site plaatsen. 

Box score
Alcmaria Victrix         1-0-0-1-1-4-1-1-0
Blue Birds                  0-2-0-0-0-0-3-0-0

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Kevin Miner (7)                     9-2-12-1

Mika de Lincel (2)                 1-1-1-1


Blue Birds
Tim van de Horst (5+1)         1-6-8-0
Ramon Rijgersberg (4)           1-1-6-5

Slaggemiddelden;
Falco Hoffman & Carlos Bos .500, Rob van de Kamer, Mika de Lincel, Kevin Miner & Michael vd Horst .400, Dennis Blom & Joran Klarenbeek .250 

Door diverse redenen is de selectie komende zondag 14-6 tegen RCH-Pinguins II nogal uitgedund, blessures en andere bezigheden houden nog al huis. Maar er wordt op zondag om 15.00 uur in Heemstede toch weer geknokt voor de punten, u mag langskomen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route