algemeen nieuws

Winst voor Hbasp1 in Heemstede
Categorie: Honkbal Aspiranten 1

Zondagmorgen 10.00 vertrekken we richting Heemstede waar ons de wedstrijd tegen RCH wacht. Na een paar flinke verliespartijen in Hoofddorp tegen Pioniers zou het wel lekker zijn om weer eens te winnen maar zou dat ook gaan lukken?

De wedstrijd start om 12.00 uur als ook net de eerste druppels beginnen te vallen. Het veld ligt er prima bij dus wordt er besloten om toch gewoon te starten. 

Onze eerste slagbeurt begint vurig met een harde linedrive up the middle van onze shortstop Sam. Helaas slaat Christian de bal recht op de 3e honkman die de gedwongen nul maakt op het 2e honk. Strikeouts van Tommy en Nick betekenen het einde van de slagbeurt en het is duidelijk. De werper van RCH is er een met een behoorlijke curveball!!

Onze verdediging met starter Tommy en catcher Christian wordt het veld in gestuurd om de Heemstedenaren een retourtje dugout te geven. De eerste slagman krijgt de eerste K om zijn oren maar eindigt helaas toch op het eerste honk omdat de 3e slagbal niet door Christian onder controle kon worden gehouden en de hierop volgende aangooi naar Nick op het eerste honk niet goed werd verwerkt. De fortuinlijke loper steelt second base en kan de eerste run aantekenen op een harde grounder tussen 1 en 2.

Ook deze loper steelt het 2e honk en Alcmaria staat direct onder druk. De eerste nul valt op een 2e K van Tommy maar de loper is inmiddels wel al naar 3 opgeschoven met 1 uit. Hij kan scoren op een actie 5-3 waardoor de 2-0 een feit is. De derde nul valt op een actie 6-3 en Alcmaria kan weer aan de bak!

Kije geeft het voorbeeld en slaat een dikke bom in het rechts/midveld. Ondanks de harde wind verdwijnt de bal ver over het hek en Kije neemt de leiding in het Homerun-klassement! Hij heeft er inmiddels al 3 geslagen!

Een strikeout voor Frank en een Flyout 8 voor Jeremy zorgen voor de eerste 2 nullen. Quintijn komt vervolgens op de honken nadat hij 4-wijd heeft losgepeuterd.

De pitcher van RCH raakt de controle wat kwijt en gooit nog 2 maal 4-wijd waardoor de honken volstromen. Quintijn op drie, Gregory op 2 en Sam op het eerste honk. Christian komt door met een harde hit in het rechtsveld waarop Quintijn kan scoren en zodoende de score gelijktrekt 2-2. Een actie 3 voor Tommy zorgt ervoor dat RCH met de schrik vrijkomt uit de inning.

De 2e slagbeurt voor RCH is een korte! Strikeout, vang 8 en wederom een strikeout en we kunnen terug aan slag.

Nick opent met een grounder naar de kortestop die wat wild naar 1 gooit en de bal verdwiijnt in het hek. Nick steelt vervolgens het 2e en 3e honk en scoort uiteindelijk op een passed ball bij de catcher. Kije krijgt natuurlijk geen slagbal meer en wordt getrakteerd op een harde bal tussen de schouderbladen. Nu kan Kije zo'n balletje wel hebben dus lachend naar 1. Hij steelt nog even het 2e honk en zet zichzelf in scoringspositie. Frank krijgt jammergenoeg 3-slag voor de eerste nul en Jeremy wordt met 4-wijd op het eerste honk gezet. Dit betekent tevens het einde voor de startende werper van RCH.

De nieuwe pitcher is helaas van een behoorlijk niveau en komt met 2 strikeouts op Quintijn en Gregory uit de inning.

Tommy gaat de gelijkmakende 3e inning nogmaals de heuvel op en moet een honkslag up the middle incasseren. De loper wordt naar 2 gebracht door een groundout actie 3. Het derde honk wordt gestolen en hij dreigt te scoren op een passed ball maar een fantastische nul op de thuisplaat actie 2-1 zorgt ervoor dat de 2e nul wordt gemaakt en de voorsprong behouden blijft!

Een hit volgt maar doet Alcmaria geen pijn want de honken waren immers leeg. De 5e strikeout zorgt uiteindelijk voor einde inning.

Even de score uitbreiden luidt het vanuit coach Mike's mond en Sam volgt het advies op! Hij neemt 8 pitches en deponeert vervolgens de 9e pitch in het outfield voor een leadoff-hit. Hij komt op 2 door een passed ball en wordt vervolgens door Christian naar 3 geholpen middels een actie 4-3. Tommy en Nick krijgen het punt jammergenoeg niet binnen en sneuvelen beide door wijze van K. Stand derhalve nog altijd 2-3.

Tommy, die inmiddels op zo'n 50 pitches zit heeft de slagploeg van RCH aardig in de tang maar hij zal bijna vervangen moeten worden gezien de max van 60 pitches. Opdracht van de coach is om de slagmensen niet teveel pitches te geven maar het veld de nullen te laten maken. En zo geschiedde.... Een K, een mooie vang 9 van de net in het veld gekomen Michael en een actie 6-3 zorgt ervoor dat er wederom niet gescoord wordt.

Kije start de 1e 5 maar ipv een gewenste 2e homerun laat hij zich piepelen en kan met een strikeout retour dugout. Frank slaat de bal hoog tussen 2 en outfield maar de shortstop laat de bal vallen en Frank staat op 1. Hij krijgt opdracht 2 en 3 te stelen ondanks de nog herstellende kniewond maar Frank geeft gehoor en scoort zelfs op een foute aangooi f2-5. Strikeouts voor Jeremy en Quintijn maken een einde aan de slagbeurt. Stand 2-4

Nick neemt het werpen over van Tommy en Sam kruipt in het wat te grote catchertenue om Christian te vervangen. Michael neemt positie op het eerste honk en Tommy verhuist naar shortstop.

Nick start perfect met een K en een verre catch van Christian in het midveld zorgt voor een snelle 2e nul. Een derde nul lijkt te vallen maar helaas krijgt Jeremy de bal niet onder controle en de slagman komt op 1. Een gestolen 2e en 3e honk plus een passed ball helpen RCH vervolgens aan de 3e run.

Een tweede loper komt op de kussens met 4-wijd maar een linedrive catch van Quintijn op secondbase maakt een einde aan de inning. Stand 3-4

Laatste slagbeurt en de spanning is inmiddels behoorlijk gestegen als ook het volume water dat op ons neerdaalt. Eigenlijk geen speelbare situatie meer maar ja die ene inning kan er ook nog wel bij toch ....

Michael komt met leadoff base on balls fijn op 1. De hierop volgende hit & run pakt bijna verkeerd uit als Sam de bal centerfield in ramt en de midvelder een mooie catch maakt. Michael is gelukkig oplettend en is ruim op tijd terug op het eerste honk.

Christian volgt met een K en de 2e nul is een feit. Wat zou het mooi zijn op dat ene punt nog even mee te pakken voordat we de laatste slagbeurt ingaan.... Tommy slaat de bal diep in het midveld maar een catch op de warning-track behoedt RCH voor extra problemen. Nu maar dichthouden mannen!

Het start lekker, een flyball in het binnenveld wordt laconiek door Tommy gepakt voor de eerste nul. Een hele diepe klap in het rechtsveld lijkt over de hekken te gaan maar Jeremy weet de bal te vangen met zijn rug tegen het hek, pppfff. Lekker hoor!

Laatste slagman.

Linedrive het midveld in waar Christian de bal in de handschoen laat ploffen! Eindstand 3-4 en de punten terug naar Alkmaar. 

Knappe pot honkbal jongens. Verdiend gewonnen en liefst 2 plaatsen gestegen op de ranglijst.

Volgende week weer lekker thuis waar het nog ongeslagen Neptunus ons partij komt geven.

Het zal geen makkelijke wedstrijd worden maar de bal is rond ....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route