algemeen nieuws

Wedstrijdverslag van 3 wedstrijden pupillen 1
Categorie: Honkbal Pupillen 1

Een kort verslag van de afgelopen 3 wedstrijden.

De eerste 2 wedstrijden werden gespeeld in Haarlem bij Onze Gezellen. Gelukkig kon iedereen de weg naar Onze Gezellen vinden.  Het was wat lastig te vinden.

Ricardo, Dylan en Gijs Hanrath waren bereidt gevonden om bij ons in te vallen. Zo hadden we een compleet team. In de eerste inning stond Zef goed te pitchen en konden Onze Gezellen maar 1 punt maken. 2 man op 3 slag uit en 1 slagman stond te kijken terwijl de bal een echte slag was. Dat ging lekker. Wij stonden in de 1e inning goed de ballen weg te slaan. Gijs Winter sloeg de bal zo hard dat Zef en Dylan naar de thuisplaat konden rennen. 5 punten werden er binnen gehaald.  De 2e inning ging voor ons wat moeizamer.  Lucciano maakte als enige een punt. Voor de rest was er goed veldwerk van de tegenpartij waardoor wij geen extra punten konden maken. En door veel honken te stelen maakten de tegenpartij wel veel  punten. En verloren wij met 7-6.

Na een korte pauze gingen we van start met de 2e wedstrijd. Onze Gezellen begonnen met slaan. Nou ja slaan, ze hadden maar 1x de bal geraakt en haalden toch 5 punten binnen. Bij ons ging het slaan weer een stuk beter. Wij raakten de bal zowaar wel 5x. Ricardo sloeg de bal goed maar werd helaas gevangen. Desalniettemin scoorde wij 4 punten. In de 2e inning scoorden niemand meer. Dus eindstand bleef 5-4 voor Onze Gezellen.

----------------------------------

En toen was het Moederdag en speelden we iets later dan normaal. Wel erg lekker voor de moeders dat ze eerst nog even verwend konden worden. Dit keer was Kinheim onze tegenstander op het Alkmaarse veld. Ook nu hadden we invallers nodig. En gelukkig vonden we 3 boys die nog puf over hadden om mee te doen. De 3 boys hadden net daarvoor ook al een wedstrijd gespeeld vandaar. Toppie Quinten, Joris en Gijs Hanrath dat jullie ons wilden helpen. Super.

In de 1e inning hadden wij wat moeite om te slaan. Hidde twijfelde of hij nu wel of niet naar de thuisplaat moest lopen. Jammer was dat onze 3e uit. Kinheim hadden moeite met slaan en toen de 1e slagman de bal raakte pakte Tim die al gelijk op en maakte de slagman uit op honk 1. Super. Kinheim maakte in deze inning 3 punten. In de 2e inning kreeg Joris de bal tegen zich aan, Hit by Pitch. Deze stoere gozer ging toch naar honk 1 om verder te spelen. 

Toen kwam de laatste inning. Als ik het goed heb maakte Gijs Hanrath 2x een uit door de bal te vangen. Wat baalde kinheim want ze konden geen punt meer maken. En tijdens onze laatste slagbeurt gebeude wat niet niemand voor mogelijk had gehouden. Nu kreeg Quinten een Hit by Pitch en kon door naar honk 1. De mooie slag van Bas werd gevangen maar dat deerde ons niet met 3 man op de honken en Gijs Winter aan slag. Jeetje wat kan die jongen slaan zeg. 3 man binnen en Gijs zelf op het 3e honk geweldig wat werd het spannend. Twee uit gelijkmakende punt op het derde honk en Mike de Vries aan slag. Vingers gekruist, komop Mike sla hem ver; neeeeeeeeeee recht omhoog en gevangen. Einde wedstrijd. Uiteindelijk hadden alle jongens geslagen. Eindstand 8-9. Volgende keer gaan we vast winnen want aan onze vechtlust ligt het niet. Ook waren we erg blij met de aanmoedigingen van Stijn. Hopelijk komt hij snel weer trainen en spelen. 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route