algemeen nieuws

Honkbal 1 zet de winning streak op 6.
Categorie: Honkbal Heren 1

Adegeest - Alcmaria Victrix 4 - 8 

Na Braves uit Gouda was nu Adegeest uit Voorschoten een nieuwe tegenstander voor Alcmaria Victrix. Zij waren vorig jaar landskampioen wedstrijd sport en er werd met enige zorg naar deze wedstrijd uitgekeken, men speelt op een rustiek en pittoresk veldje met een 1 m hoog rechtsveld hek op 80 m, 4 plekken gravel in een verder groene grasmat. Het was even wennen.

Michael Pluijmers had zijn duim vorige week nogal geblesseerd en was day-to-day gerapporteerd. Haakte ook na de warming-up af, het ging niet. Ook waren vandaag Carlos Bos, Marco Hoogeland en Wouter Knop om diverse redenen er niet. Daniel Nijhuis was weer terug na 11 maanden Australië.
Alcmaria vloog uit de starblokken, Xavier Bolk, de starter van Adegeest, werd stevig onder vuur genomen, Dennis Blom opende met een hir, Rob van de Kamer een BB, Tim van Ee offerde de mannen een kussen verder en op de grounder van Mika de Lincel scoorde Dennis Blom 0 – 1. Rob van de Kamer haalde op een RBI double van Kevin Miner de thuisplaat voor de 0 – 2 stand.
Bij Alcmaria Victrix beklom Mika de Lincel de heuvel, zou uitgroeien tot man-of-the-match. Wist door zijn worpen goed te variëren Adegeest off-balance te houden. Gooide in de 1e 3 innings al 9 x 3slag. Kreeg gelijk 4 wat moeite (samen met de plaatscheidsrechter) met zijn controle. Sape Wagenaar had de bal al opposite in het rechtsveld geprikt voor een solo homerun, 1 – 2, daarna liepen de honken vol door 3 x BB waarop Rens Wagner kussen 3 & 2 leegde door een RBI tik, 3 – 2, dat was even schrikken.

Alcmaria Victrix startte in de 1e 5 een 2 out rally, na een tik van Tim van Ee en een RBI triple van Mika de Lincel scoorde Tim van Ee de gelijkmaker 3 – 3. Maar het feest was nog niet over, Kevin Miner een RBI double 3 – 4, Falco Hoffman een RBI single 3 – 5 en peuterde Joran Klarenbeek een BB uit de zone. Dat betekende ook het einde van het optreden van Xavier Bolk, Duncan vd Voort verving hem, dat liep niet goed af, Michael van der Horst kwam met een BB aanschuiven, Jeremie Fresen kreeg een bal tussen de ribben en Dennis Blom toverde een RBI single het veld in, voor een 3 – 7 tussenstand.

Mika de Lincel bleef ondertussen de ene na de andere punch uitdelen aan de soms radeloze slagmannen van Adegeest, ook Sape Wagenaar zag een snoei harde line drive in de handschoen van de 3e honkman eindigen. Weer uit de inning.
Sape Wagenaar nam bij Adegeest het werpen over, hield de boel 2 innings op slot, maar in de 1e 9 werd het sleuteltje weer gevonden, Kevin Miner produceerde een hit, Falco Hoffman ook en daar kon Joran Klarenbeek nog een tik aan toevoegen. Michael van der Horst wist een sac-fly 9 te slaan, daarop scoorde Kevin Miner 3 – 8.

Na zijn werk uitstekend volbracht te hebben werd Mika de Lincel door Joran Klarenbeek opgevolgd, hem werd verzocht als closer het boek te sluiten en de tent leeg te vegen. Daar wilde Adegeest niet helemaal aan meewerken, men stribbelde nog een beetje tegen, het was Ralf Albus die door een RBI hit van Michiel Gulickx de eindstand van 4 – 8 in de boeken schreef. Als u even naar de werpcijfers van Mika de Lincel kijkt begrijpt vast wel waarom hij vandaag de titel man-of–the-match mee naar huis mocht nemen, en daar was zijn vriendin ook bij, zij gaat op voor haar scoorder diploma, dat was vandaag makkelijk met al die K’s. 

Box score

Alcmaria Victrix         2-0-0-0-5-0-0-0-1
Adegeest                   0-0-0-3-0-0-0-0-1

Werpcijfers;

Alcmaria Victrix
Mika de Lincel (8)                 15-3-3-0

Joran Klarenbeek (1)              0-0-3-0

Adegeest

Xavier Bolk (3.2+5)               3-3-6-2
Duncan vd Voort (0.1+3)         1-1-1-0
Sape Wagenaar (4)                3-1-5-0

Slaggemiddelden;
Kevin Miner .600, Dennis Blom & Tim van Ee .500, Falco Hoffman .400, Rob van de Kamer, Mika de Lincel & Joran Klarenbeek .250

Komende zondag 31 mei komt Almere ’90 om 14.30 op visite, wisten al eerder Olympia Haarlem te verrassen, dus onderschat de mannen uit Almere niet. Er zijn nog plaatsen beschikbaar en het wordt weer eens tijd voor een feestje.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route