algemeen nieuws

Honkbal 1 wint thriller aan het Honkpad, 5 - 4.
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria Victrix – Olympia Haarlem 5 - 4 

Wederom wisten de mannen het talrijk aanwezige publiek (ruim 100 man) weer te vermaken, in een heuse thriller werd de nummer 2 uit de competitie, Olympia Haarlem, in de verlenging gepakt. Na 10 innings wist Alcmaria Victrix voor de 1e keer op voorsprong te komen en omdat dat in de 10e inning was werd er een walk-off-win bijgeschreven.

Bij Alcmaria Victrix werd de heuvel beklommen door Kevin Miner, zag Frank Duram door een glipper op 1 komen, maar het 1e van de 4 dubbelspelen ( 2x Alcmaria Victrix en 2 x Olympia Haarlem) en een F8 maakte een einde aan de dreiging.
Alcmaria Victrix kreeg maar weinig grip op het werpen van Rene Versteeg, de starter van Olympia Haarlem. Michael Pluijmers wist er gelijk 1 een double uit te persen, maar daar bleef het bij. In de 1e2 opende Olympia Haarlem het bal, Lars Ham met een beste double in het midveld en door tikken van Jeroen Keur en Miquel Gehring stond het 0 – 1. En wat de mannen ook probeerden, alles eindigde in een Haarlemse handschoen. De 1e 4 verdubbelde Olympia Haarlem de stand door Junior Barry, bereikte 1 door een glipper, werd naar 2 geofferd, op een grounder naar 3 en een bloop hit van Jazz Voogd, 0 – 2. Gelijk 4 halveerde Alcmaria Victrix de achterstand, Kevin Miner ontving ook een glipper, stal 2 en werd door een stand up triple van Tim van Ee binnen getimmerd, 1 – 2.
Daarna heerste beiden defensies, af en toe verschenen er nog wel wat mannen op de kussens maar de thuisplaat leek onbereikbaar. In de 1e 7 kreeg Olympia Haarlem met 0 nullen honk 1,2, en 3 in bezit, wisten door een sac fly 9 van Lars Ham de 1 – 3 tevoorschijn te halen. En moest Alcmaria Victrix in de overdrive om toch aan de punten te raken.
Gelijk 8 kwam Alcmaria Victrix langszij, na een Ks en een hit werd Rene Versteeg van de heuvel gehaald en nam Lars Ham zijn plek in. Dat liep niet helemaal goed af, het waren Joran Klarenbeek (hit) en Michael Pluijmers (E5-3) die over de thuisplaat geholpen werden door een bal van 3 die het buitenveld in gesmeten werd. Mika de Lincel bereikte 1 door een poort van de 1e honkman ( zelf vond hij het een uiterste poging, dus een hit) maar Michael Pluijmers toverde de 3 – 3 op het scorebord. Wat druistig honklopen werd slim afgestraft, 2 x caught stealing, wisselen.
Olympia Haarlem wist door een triple van Kevin Illis en een hit van Lars Ham de 3 – 4 te scoren. Men kon aan de bak, laatste slagbeurt, Tim van Ee opende met een tik, de pick-off van de werper op 1 eindigde in het rechtsveld en Tim van Ee op 3. Rob van de Kamer zorgde door de sac fly 8 dat Tim van Ee de gelijkmaker kon scoren, 4 – 4. Het werd verlengen. Kevin Miner bleef ook de 10e inning staan en terecht, Olympia Haarlem kreeg geen kans, 3 op en af.
10e slagbeurt, Dennis Blom wist zijn 1e hit het midveld in te pompen, Joran Klarenbeek offerde hem naar 2 en Michael Pluijmers kreeg het publiek op de banken door de bal scherp langs het 3e honk te dreunen, Dennis Blom kon juichend de winnaar binnenlopen, 5 - 4 einde wedstrijd. Dankbaar namen de mannen het klaterend applaus in ontvangst, los aan de leiding in de 1e klasse A. 

Box score

Olympia Haarlem       0-1-0-1-0-0-1-0-1-0
Alcmaria Victrix         0-0-0-1-0-0-0-2-1-1

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Kevin Miner (10)                   10-1-12-5


Olympia Haarlem
Rene Versteeg (7.1+1)           2-0-8-2

Lars Ham (2+2)                      1-0-4-3 

Slaggemiddelden;
Michael Pluijmers .750, Falco Hoffman, Joran Klarenbeek, Tim van Ee & Kevin Miner .500, Jeremie Fresen ,250 en Dennis Blom .200.

Los aan de leiding, dat voelt lekker, Komende zondag trekt het circus naar Voorschoten, daar staat Adegeest op het programma, vorig jaar landskampioen Aluminium, maar dit jaar wil het nog niet vlotten. Blijven de mannen ongeslagen?

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route