algemeen nieuws

Honkbal asp 1 pakt koploper A'dam Pirates
Categorie: Honkbal Aspiranten 1

Zondag 10 mei moet er worden aangetreden tegen A'dam Pirates dat nog ongeslagen de lijst aanvoert in de 1e klasse A.

Pirates, dat al decennia lang met sterke jeugdteams in de competitie uitkomt, is van plan de ongeslagen status te behouden. Een heerlijke zondagochtend op Sportpark Egmonderhout, veel publiek en 2 sterke teams zullen zorgen voor een heerlijk ochtendje honkbal!

Umpires Jochem en Martin zijn er klaar voor en Alcmaria betreedt het veld. Op de heuvel Nick Meyering die als lefty ace naar de mound is gedirigeerd door coach Mike. Nick heeft als taak de sterke slagploeg van Pirates te bedwingen. Samen met Christian als catcher komt hij redelijk door de eerste inning. Pirates komt voor door enkele hitjes en wat gegrabbel in het Alkmaarse buitenveld maar verder dan 2 runs komt het niet (0-2).

Alcmaria komt hard uit haar startblokken en trakteert de amsterdammers op 7 hits en pakt de verdiende voorsprong. Hits van Christian, Kije, Nick, Indy gevolgd door een bom van Tommy en de 5-2 stand is verklaard. Er wordt nog een run toegevoegd door een hit van Quintijn, Michael en Jeremy. (6-2).

Lekker begin zou ik zeggen!

Maar ook Pirates komt hard terug door 6 runs te pakken op ons. Wat hits en 4-wijd en een bom zorgen ervoor dat Nick de inning niet uitkomt en vervangen moet worden ná 1 2/3 inning. De amsterdamers zijn inmiidels langszij gekomen en leiden met 6-8! Tommy neemt het werpen over van Nick en komt uit de inning middels een easy actie 1-3.

Er is dus weer werk aan de winkel...

Klappen en wat controleverlies bij de Pirates werper zorgen ervoor dat Alcmaria weer terugkomt tot 8-8. Slordig honklopen aan de kant van de alkmaarders zorgt ervoor dat er niet meer runs gescoord worden.

De 3e inning verloopt rustig aan beide zijden terwijl de klok inmiddels driekwart staat!

Pirates komt hard door in de 4e inning! Hits, foutjes, en als de gravelwolken zijn opgetrokken geeft het scoreboard een stand van 8-10 aan!!

Aan Alcmaria om nu tot te slaan in de 4e slagbeurt! De honken lopen vol en de eerste puntjes komen over de thuisplaat. Hits van Sam, Nick, Kije, Indy zorgen ervoor dat we 11-10 voorkomen!

Laatste slagbeurt voor Pirates!

Wat hits, 4-wijd en een ploppertje zorgen voor de punten. (11-12). De honken staan vol als Tommy zijn laatste slagman (in dit geval slagvrouw) gooit. Hij zit inmiddels aan 59 pitches!

Er zijn 2 nullen als de slagvrouw, die overigens uitstekend speelde als shosrtstop en ook nog eens 2 hits sloeg, een grounder slaat naar het 2e honk. Gregory field de bal en met wat kunst en vliegwerk de bal bij shortstop Sam in de handschoen weet te krijgen waar de derde nul valt (4-6) force out!

Ok, laatste kans!!

Michael opent met een 2-pitter in het midveld (altijd fijn). Pitcherwissel......

Inmiddels is de closer van Pirates de heuvel opgekomen maar ook hij kan het tij niet keren. De gelijkmaker wordt knap door Nick binnengetimmerd en ook Kije komt weer hard door met een linedrive in centerfield. De voorsprong is inmiddels een feit (13-12) maar de klok moet nog 5 minuten alvorens géén nieuwe inning meer hoeft te worden aangevangen!

Coach Mike neemt wat professionele time-outs en geeft Tommy zelfs opdracht wat ballen te laten lopen, tot ergernis van zoonlief :-)

Vier wijd volgt en Tommy sjokt ontevreden naar het eerste honk (wordt later nog door vader aan hem uitgelegd)

De laatste nul valt met een stand van 15-12 en Jochem roept einde wedstrijd!

Blije gezichten aan alkmaarse kant en wat beteuterde blikken in de uit dug-out. Maar ja, you can't win em all!!

De manne bedanken de tegenstander, het publiek en scheidsrechters en krijgen een bedankspeech in het rechtsveld van de coaches.

Marijn Spoor en Jelle Bing hebben als assietent coaches weer bijzonder goed werk geleverd en mogen als beloning op de teamfoto!

Volgend weekend weer een topwedstrijd maar dan uit in Hoofddorp waar Pioniers ons zal opwachten met hun sterkste aspirantenteam.

Leuk weer!!

 

De foto's van deze wedstrijd staan op de Alcmaria site onder kopje Foto's

 

 

 

 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route