algemeen nieuws

Honkbal Asp 1 onderuit na slugfest in Almere!
Categorie: Honkbal Aspiranten 1

Zondag 3 mei treffen we het Asp 1 team van Almere op het gigantische Fanny Blanckers Koen complex. Ik telde even snel 6 velden waarvan er spijtig genoeg maar 1 werd gebruikt die dag!

Het weer was perfect met een klein briesje richting de outfield-hekken, altijd een lekker gevoel voor de slagmensen en wat minder fijn voor de pitchers!

Alcmaria kwam direct uit de startblokken met een linedrive up the middel van Sam maar een actie 4-3 en een flyout zorgden voor 2 snelle nullen. Helaas sneuvelde Sam ook nog eens op de thuisplaat waardoor AV het zonder runs moest stellen.

Tommy startte voor Alcmaria en ondervond direct de power in de Almeerse knuppels. Een homerun zorgde voor een 2-0 stand. Nadat later in de inning de honken waren volgetroomd kreeg hijzelf de kans om verder ongeschonden uit de inning te komen maar een typische werpers-error f1-3 zorgde voor 2 extra runs (4-0).

Het team liet het er niet bij zitten en zorgde voor de nodige steun door ook zelf de knuppels te laten spreken! 

Kije dacht, laat ik eens uithalen en deponeerde de bal ver over het rechtsveldhek (4-1). Zo, de pitcher van Almere ook even wakker geschud!

Het was nog niet klaar hoor want Nick herhaalde het kunstje van Kije en sloeg een bom richting de cricketvelden voor een 4-2 stand. Frank tekende nog voor een hit en door wat gegrabbel en een DB scoorde ook hij nog waardoor de stand vrijwel gelijk was getrokken (4-3).

Almere scoorde nog eens 2 keer in de gelijkmakende 2e inning zodat AV weer verder kon werken aan de inhaalrace. De stand was 6-3 als AV weer met de kop aan slag komt.

Sam opent met een hit gevolgd door een screamer van Christian in het rechtsveld waardoor 2 en 3 bezet komen met nul uit! Indy komt door met een verre bom in het kanaal waardoor een gelijke stand een feit is! (6-6)

Alcmaria is echter nog niet klaar en sprokkeld nog eens een run waardoor we met 6-7 de gelijkmakende 3e inning in gaan.

Christiaan Johnson heeft inmiddels het werpen overgenomen van Tommy en mag Almere gaan trachten te beteugelen. De hitters van Almere zijn vandaag hot en kanllen er nog wat hits en homeruns uit waardoor zij weer op voorsprong komen (12-7). Het publiek geniet ondertussen van het slaggeweld  en hebben inmiddels al 18 hits zien vallen waaronder 4 homeruns, 1 triple en 5 doubles!

Onze mannen trekken zich niets aan van de achterstand en startten vurig in de 4e inning. Liefs 8 man komen over de thuisplaat en zorgen voor een nieuwe voorsprong van 12-15. Hits van oa. Tommy, Christiaan (double), Jeremy, Sam (3 uit 4), Christian en Kije gaven Almere wat hoofdpijn maar vooral de bom van Christiaan in het midveld kwam hard aan!

We hadden inmiddels al 4 homerunballen gevraagd aan Almere om deze aan onze hitters mee te geven als souvenir. Ook dit deed natuurlijk een beetje zeer :-)

De 5e inning verliep rustig aan beide kanten waardoor we de laatste inning ingingen met 3 runs voorsprong. Zou dit voldoende blijken??

Christiaan kreeg een bloop-single tegen van de openingsslagman (altijd vervelend). De 4-wijd en homerun in het linksveld die hierop volgden waren echter veel pijnlijker! De stand was gelijk 15-15

Frank werd naar de heuvel gedirigeerd om de stand gelijk te houden maar helaas kon ook hij de ontketende slagmensen niet stoppen. Een honkslag in het linksveld gevolgd door een echte walkoff-homerun betekende het einde van de wedstrijd. Eindstand 17-15

Alcmaria sloeg deze wedstrijd maar liefst 20 hits (4 HR, 2 Triples, 8 Doubles en 6 Singles) tegen 14 hits voor Almere.

 

Fantastisch gedaan mannen! Met deze power-bats kan het niet anders dan dat we binnenkort wedstrijden gaan winnen!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route