algemeen nieuws

Honbal 1 wint van een taai RCH Pinguins II 6 - 3
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria Victrix – RCH Pinguins II 6 - 3  

Voor de wedstrijd werd er druk op de buienradars gekeken of de wedstrijd wel kon beginnen, het miezerde nogal. Maar na 20 minuten wachten werd het startschot uiteindelijk gelost. Alcmaria Victrix begon met Joran Klarenbeek op de heuvel, zag na 2 snelle nullen Jeroen Bakker de bal op de lijn in het linksveld deponeren, hij werd door de RBI van Maarten Hordijk (hot 4 uit 5) binnen getimmerd, 0 – 1.  Daar bleef het bij.

Gelijk 1 werd het ook 1 – 1. Al Morales startte vandaag weer op de Heemsteedse heuvel, was lang geblesseerd geweest, door een geweldsincident op bezoek bij zijn familie in Mexico. Kreeg vandaag weer de bal. Dennis Blom opende met een hit, Rob van de Kamer offerde hem naar 2, op de grounder van Michael Pluijmers, schoof Dennis Blom op naar 3 en Mika de Lincel dreunde de bal voor een stand-up triple het buitenveld hek in, Dennis Blom scoorde simpel 1 – 1.

Dat werd gelijk 2, 2 – 1, nu door Kevin Miner, hij bereikte 1 door een tik, 3 door een glipper op een mislukte pick-off en scoorde door een rommelbal bij een steelpoging van Wouter Knop, die door een BB op 1 verschenen was. Hierna werd Al Morales vervangen door Marcel Timmer, die routineus Alcmaria van de plaat hield. Gelijk 3 bracht Rob van de Kamer de 3 – 1 op het scorebord, opende met een stand-up double, naar 3 op een mislukte pick-off en werd door de double die Mika de Lincel het veld in sloeg tot punt gepromoveerd. Gelijk 4 was het aan Jeremie Fresen om de 4 – 1 aan te laten tekenen, met 2 nullen sloeg hij een hit het midveld in, de midvelder raakte aan de grabbel waardoor Jeremie rustig 2 kon bezetten. Hij werd nu door de tik van Dennis Blom over de thuisplaat geholpen, 4 – 1.

Maar RCH Pinguins II is een taaie ploeg, zij bleven de nodige tikken uitdelen, en zagen in de 1e 5 door 4 hits Jeroen Bakker en Maarten Hordijk de 4 – 3 produceren.

Alcmaria Victrix kreeg de knuppel nauwelijks meer goed achter de bal, RCH temporiseerden waar zij konden, de heuvel moest diverse keren behandeld worden, de terreinman had het er maar druk mee. In de 1e 8 zorgde Jeremie Fresen voor het hoogtepunt van de wedstrijd, Stef Berkhout bereikte 2 door een beste double, en probeerde op de tik van Mark Cashoek in het rechtveld de gelijkmaker in de boeken te krijgen, werd echter door een schitterende gun van Jeremie Fresen op de thuisplaat er af gekegeld, iedereen op de banken.
Gelijk 8 brak Alcmaria eindelijk het verzet van RCH, 4 hits, 1 x BB en een HBP zorgden ervoor dat Mika de Lincel en Tim van Ee de 6 – 3 tussen en uiteindelijk eindstand wisten te verzorgen. In de 1e 9 vielen de 1e 2 nullen makkelijk, een F6, actie 6-3 maar die duivelse Maarten Hordijk prikte zijn 4e hit van vandaag het veld in, Robin Bakker volgde ook met een tik, maar de streep van 6-3 op de grounder van Bram van Egeraat maakte een einde aan de wedstrijd, en dat was maar goed ook, want een helse regenbui zette vervolgens het hele veld onder water. Joran Klarenbeek kreeg vandaag een complete game voor de kiezen, RCH wist meer honkslagen (16) dan Alcmaria (11) te slaan, maar de punten bleven in Alkmaar. 

Box score
RCH Pinuins  II         1-0-0-0-2-0-0-0-0
Alcmaria Victrix        1-1-1-1-0-0-0-2-X

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Joran Klarenbeek (9)                          6-1-16-0


RCH Pinguins II
Al Morales (1.1 +2)                           2-1-3-2

Marcel Timmer (6.2)                          5-1-8-1

Slaggemiddelden;
Mika de Lincel .667, Kevin Miner & Dennis Blom .500, Wouter Knop & Rob vd Kamer .333, Michael Pluijmers, Tim van Ee en Jeremie Fresen .250.

Komende zondag zijn de heren vrij, pas op 17 mei staat de kraker tegen de mede koploper Olympia Haarlem op het programma, weer thuis en weer om 14:30 uur. Dat belooft een heerlijke pot te worden.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route