algemeen nieuws

Zakelijke win voor Honkbal 1 5 - 1
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria Victrix – Amsterdam Pirates II  5 - 1 

Er werd vandaag een zakelijke win bijgeschreven, tegen het gelouterde reserve team van Pirates hoefde niet alles uit de kast om ongeslagen te blijven.

Kevin Miner opende het bal namens Alcmaria Victrix op de heuvel, zag alleen Pepijn Beerman even komen kijken op 1 door een hit. Ook Michael Pluimers kwam gelijk 1 aanschuiven op 1 op het werpen van Jeroen Deken. Maar de rally bleef uit.

Gelijk 3 kwam Alcmaria Victrix op een 2 – 0 voorsprong, door Dennis Blom (hit), een infield hit van Marco Hoogeland, sac bunt door Rob van de Kamer en 2 RBI’s op de tik van Michael Pluijmers, want Dennis Blom en Marco Hoogeland vlogen over de thuisplaat.

Gelijk 4 liep Alcmaria Victrix verder uit, Tim van Ee bereikte 1 door een glipper, Carlos Bos tikte hem naar 2, en op een beste mispeer op de bunt van Michael van der Horst, scoorde Tim van Ee 3 – 0. Carlos Bos sneuvelde wat raar op de thuisplaat door een actie 5-2. Dennis Blom (BB) en Marco Hoogeland (fc) schoven ook aan en Rob van de Kamer timmerde 2 RBI’s binnen, 5 – 0, en de wedstrijd leek gespeeld.
In de 1e 6 wist Pirates het traditionele tegenpunt te fabriceren, dat ging niet helemaal volgens het boekje, er kwam een aardige Alkmaase glipper aan te pas om Pepijn Beerman over de thuisplaat te krijgen, de catcher kreeg zijn hakken niet in het zand. Lag aan de terreinknecht dus, 5 – 1.
De wedstrijd kabbelde verder rustig naar de 7e inning. Mika de Lincel nam de honneurs verder op de heuvel waar, ging gladjes, kreeg alleen in de 1e 9 kussen 2 & 3  bezet, maar 2 x Ks (3 slag swingend, voor de oudere lezer onder ons) maakte een einde aan de slagbeurt en de wedstrijd.

Gelijk 8 verscheen bij Pirates nog een oude bekende op de heuvel, Ids Gortworst was door een mislukte overschrijving aan gewezen op het spelen in de wedstrijdsport, en dat kan bij Pirates II. Kwam gelijk 8 uit de sores door een klassiek around-the-horn dubbelspel 5-4-3.
Al met al een snelle 2 uur 15 minuten wedstrijd, het flonkerde niet vandaag, de kou hield de knuppels kort.. .

Box score

Amsterdam Pirates  II            0-0-0-0-0-1-0-0-0
Alcmaria Victrix                    0-0-2-3-0-0-0-0-X

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Kevin Miner (6)                                 3-1-6-1
Mika de Lincel (3)                             2-1-3-0


Hoofddorp Pioniers II

Jeroen Deken (7)                                4-1-8-2
Ids Gortworst (1)                               0-1-1-0

Slaggemiddelden;
Michael Pluijmers .750, Marco Hoogeland .500, Rob van de Kamer, Carlos Bos & Dennis Blom .333, Michael van der Horst .250. 

Komende zondag blijven wij weer thuis, RCH-Pinguis II  is dan de tegenstander, wederom 14.30, het mag wel wat warmer.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route