algemeen nieuws

Pupillen 1 uit in Purmerend, wat een top dag!
Categorie: Honkbal Pupillen 1

Zaterdag 18 april vertrokken we naar Purmerend. Sommige kinderen werden opgehaald, afgezet en sommige stonden op het verkeerde parkeerterrein bij Alcmaria Vitrix, maar gelukkig was iedereen op tijd voor de warming up. Dennis en Caimin hadden de jongens goed ingetraind. Van ons eigen team hadden we maar 6 pupillen. Gelukkig heeft Senne ook de weg naar Alcmaria Vitrix gevonden. Welkom hoor Senne, top dat je er bij komt. En hadden we 2 super kanjers bereidt gevonden om bij ons in te vallen. Helemaal geweldig van Dylan en Ricardo dat ze ons wilden helpen.

De 1e inning starten wat stroef. De 1e drie slagmannen waren met 3 slag uit. En dat terwijl de Flying Petrels deze 1e  inning 6 punten scoorden. Ze hadden veel gestolen honken en geen bal geraakt. Toch knap om dan toch zoveel punten te scoren. 6-0

Aan het begin van de 2e inning kwamen wij op gang. Lucciano kwam op het 1e honk terecht met 4 wijd en zo kon het eerste punt door hem gemaakt worden omdat Dylan de bal goed raakte. Daarna maakte Ricardo, Bas, Senne en Tim de overige punten. De Flying Petrels konden in deze inning maar 2 ballen wegslaan. 1 daarvan werd een punt en de andere slagbal werd super gevangen door Ricardo. Top vangbal! Tim stond toen op Pitch en dat ging echt lekker. Eindstand 2e inning was 7-6. Echt spannend dus.

In de laatste inning waren wij als eerste aan slag. En Gijs raakt de bal toch geweldig hard. Prachtige homerun tot gevolg. Ook Lucciano sloeg de bal mooi en kwam op 1e honk terecht. Daarna kwam Dylanaan slag en onze 2e homerun was een feit. Geweldig wat mooi. Ook Ricardo raakte de bal maar helaas pakte de pitcher hem snel en ging hij uit op het eerste honk. Senne stond voor het eerst in het veld bij ons en zorgde ervoor dat hij 2 punten scoorde. Tim sloeg ook maar zijn bal werd gevangen door de Pitcher. Daardoor kon Stijn helaas geen 3e keer slaan maar die Stijn gaat de volgende wedstrijd ook vast punten scoren. Tim had de smaak te pakken met het pitchen. In de laatste inning had hij gelijk de eerste 3 slagmannen uit gegooid. Wat een kanjer!

Eindstand 7-11!!!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route