algemeen nieuws

het was vandaag goed toeven aan het Honkpad, 11 - 1
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria Victrix – Hoofddorp Pioniers II  11 - 1


Het was vandaag weer goed toeven aan het Honkpad. Eigenlijk was het plan van de KNBSB om maar 7 iinings of maximaal 2 uur te spelen zo gek nog niet. Vandaag op openings day kon het spul na 1 uur en 55 minuten weer de tas in, na 6,5 pogingen stond het 11 – 1 en dan mag je reglementair stoppen, dus dat deden de mannen ook.

Met zo’n 50 man/vrouw publiek werd de openings act verzorgd door 2 sponsors, Maarten Pluijmers wierp en Sjoerd Hanrath ving de bal, beetje uit de richting maar het was overduidelijk een strike. Daarna kon er echt begonnen worden. Dat deed Hoofddorp Pioniers overtuigend, 4 tikken deelde ze uit op Joran Klarenbeek, die vandaag de Alkmaarse kleuren mocht verdedigen. Daniel de Haan, Nick Fridsma, Jerry Brohm en Eric Sodekamp maakten goed contact. Het was dat Alcmaria het 1e (van de 3, 2 voor Alcmaria en 1 voor Hoofddorp Pioniers) dubbelspelen wist te draaien maar het was Daniel de Haan die uiteindelijk de thuisplaat wel wist te bereiken, 0 – 1. Dat beloofde een lastig middagje te worden.

Erik Jan Lind (waar hebben wij die naam eerder gehoord?) mocht proberen de Alkmaarse ambitie in te tomen, dat wilde wat minder, zag Alcmariaa Victrix gelijk 1 al langszij komen door Dennis Blom (hot 3 uit 4) hij scoorde op een tik van Kevin Miner (ook hot, 3 uit 4), 1 – 1.

Voor de rest van de wedstrijd hield Hoofddorp Pioniers het voor gezien, door 2 x BB en een hit werd het 1e honk nog even bereikt, maar verder kwam men vandaag niet meer.

Gelijk 2 pakte Alcmaria Victrix de voorsprong, die gedurende de wedstrijd steeds verder uittgebouwd werd. Het waren Wouter Knop (BB) Jeremie Fresen (ook hot, 2 uit 3) met een hit en Dennis Blom die over de thuisplaat vlogen, daar hielp Hoofddorp Pioniers met 2 glippers ook wel aan mee.
Gelijk 3 was het hek van de dam, Alcmaria Victrix startte een 2 out rally, Michael van der Horst (BB) Jeremie Fresen (double) Dennis Blom (hit) Rob van de Kamer (BB) Michael Pluijmers (hit) emn Mika de Lincel (hit) scoorden totaal 6 x, Kasper Scholte ter Horst verving Erik Jan Lind, de 1e bal die hij produceerde werd door kevin Miner voor een triple het linksveld in geramd, goed voor 1 RBI en een 10 – 1 tussenstand.

Dat werd gelijk 6 11 – 1 door Mika de Lincel, ontving een bal tussen de ribben en werd uiteindelijk door Tim van Ee binnengeslagen.
De laatste 3 nullen van de 1e 7 vielen snel, Martijn Slot met een pop-up FF2, Tom van Limburg actie 6-3, Robert Vogel kwam nog door met een hit voordat Jeroen Slot naar zijn 3e strike stond te kijken, ballgame, na de genoemde 1.55 uur en 6,5 innings.

Het talrijke opgekomen publiek (waaronder Leo Stork, een gelouterd supporter, die gelijk maar weer zijn donateurschap verlengde) bedankte de mannen met een klaterend applaus, ook de clubscheidsrechters, Ray Akkerman en Mike de Zwart werden in de eer meegenomen.
Het bleef nog lang gezellig op het terras, in de zon en uit de wind zat het weer voortreffelijk. 

Box score
Hoofddorp Pioniers II             1-0-0-0-0-0-0
Alcmaria Victrix                    1-3-6-0-0-1-X

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Joran Klarenbeek (7)                          3-2-6-0
 

Hoofddorp Pioniers II

Erik Jan Lind (2.2+5)                         1-2-10-2
Kasper Scholte ter Horst (3.1)             1-0-3-1

Slaggemiddelden;
Dennis Blom & Kevin Miner .750, Mika de Lincel & Jeremie Fresen .667, Michael Pluijmers .500 & Tim van Ee .250. 

Komende zondag blijven wij weer thuis, Amsterdam Pirates II oftewel Mokum Hawks is dan de tegenstander, wederom 14.30, het is echt genieten achter de backstop.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route