algemeen nieuws

Alcmaria Pupillen 1 – Double Stars pupillen 1
Categorie: Honkbal Pupillen 1

Zondag 12 April 2015, 10:00 uur

Warm was het niet die zondag om 10u, de zon scheen maar daar was alles mee gezegd.

Het publiek van de tegenpartij had zelf een thermos met heet water mee genomen naar de tribune voor een warm koppie thee. Bleek een heel goed idee, want als de jongens eenmaal op t gravel staan, wil je eigenlijk niet meer van je plek om iets warms te halen of naar de wc te gaan.

Het was de eerste officiële wedstrijd van seizoen 2015 voor de pupillen 1 van Alcmaria. Er waren een paar afwezigen maar er bleven genoeg spelers over om het zonder invallers te doen.  De jongens speelde tegen de Double Stars uit Heiloo. Flinke jongens en 1 meid.

De eerste inning viel niet mee, 6-3 tegen, maar het publiek dat er was bleef enthousiast, positief. Zef pitchen, Mike catchen, sommige ballen waren echt mooi, sommige wat minder. Double stars maakte wel punten…..

Even een peptalk van de coach en er weer tegenaan.

Gijs catchen en Stijn (voor het eerst) op de heuvel aan t pitchen. Stijn was wat gespannen, maar gooide toch een aardig balletje zo voor het eerst. Dat mag ook gezegd worden.

Tim werd ingezet als pitcher, mooie ballen. Het publiek (pro Alcmaria) bleef aanmoedigen.

Al met al werd het uiteindelijk nog een spannende wedstrijd. Alcmaria kwam nog sterk terug, er werden bij beide ploegen dan wel veel ballen “wijd” gegooid, de punten die door Alcmaria gescoord werden waren niet omdat de spelers vrij mochten lopen. Nee, deze punten werden vaak gescoord omdat onze jongens zo regelmatig eens een honk steelden! Dat betekent dat ze goed keken naar het spel en het gooien van de pitcher van de tegenpartij. Goed gedaan!

Als allerlaatste slagman in de vierde! Inning kwam Gijs aan slag, Luca stond nog op het derde honk. De stand is 11-12 achter, we kunnen de stand nog gelijk maken. Gijs haalt uit, raakt, de bal gaat recht omhoog! Het wordt een foutbal…….maar nee, de catcher van de Double Stars vangt hem en Gijs is uit. Helaas geen gelijkmaker, maar wel tot het einde aan toe een spannende wedstrijd.

11-12 in 4 innings terwijl we 3-6 tegen hadden in de eerste inning, ik vind dat “onze” jongens het uiteindelijk keurig hebben gedaan en ze kunnen trots zijn op zichzelf.

Karin (trotse moeder en fanatieke supporter)

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route