algemeen nieuws

Ook het AD editie 't Groene Hart stond naar Honkbal 1 te kijken
Categorie: Honkbal Heren 1

GOUDA De ouverture van de competitie draaide voor Braves uit op een forse deceptie. Op eigen veld werd met 1-4 verloren van Alcmaria Victrix, maar erger was de personele tegenslag. Als gevolg van een armblessure zal Danny Aerts voorlopig niet inzetbaar zijn. 

Van de hand van ERIK WINKSTER 

Zijn 'aaii' ging door merg en been. Voor iedereen op sportcomplex Uiterwaard was het meteen duidelijk dat er iets heel erg mis was met Danny Aerts, wiens kreet veel pijn verraadde. Bij een uiterste poging een honkloper van Alcmaria Victrix uit te gooien, maakte de catcher van Braves een voor hem verkeerde beweging. Nadat hij door anderen van al z'n lichaamsbescherming was ontdaan, haalde hij eens heel diep adem en draaide vervolgens op eigen kracht zijn arm weer in de kom.

 ,,Als ik het goed heb, is dit de vierde keer dat dit me overkomt. In alle voorgaande gevallen draaide de arm er vanzelf weer snel in, nu echter bleef het hangen en moest ik een handje helpen. Het kapsel en de banden hebben nu weer zo'n opdonder gehad, dat ik sowieso een paar weken zal zijn uitgeschakeld. Maar ik ben intussen ook op een punt gekomen, dat ik serieus aan een operatie moet gaan denken. En als dat inderdaad realiteit wordt, ben ik zeer waarschijnlijk een heel seizoen de klos'', aldus de 30-jarige pechvogel.

,,Heel sneu, vooral voor hemzelf natuurlijk, maar ook voor ons als team'', reageerde Kasper Winckelmolen, die zijn debuut als coach van Braves ongetwijfeld anders zal hebben voorgesteld. ,,Dat wij hebben verloren, is vervelend, maar ook niet meer dan dat. Die blessure van Aerts komt veel harder aan. Het is nu nog te vers om te kunnen zeggen hoe we zijn gemis gaan opvangen.''

Gematigd tevreden. Zo zou de gemoedstoestand van Winckelmolen kunnen worden getypeerd. Hij was, hoe terecht, zeer content met het veldspel van zijn ploeg. Braves werkte een nagenoeg foutloze partij af en lardeerde dat bovendien met een paar geweldige defensieve acties (van Remco Peek en Wouter Rouss) en een oogstrelend dubbelspel. Dat veldspel maakte van Braves een prima eersteklasser. Het aanvallende gedeelte echter deed Winckelmolen, ook terecht, de wenkbrauwen fronsen. Met slechts drie hits leverde Braves aan slag ondermaats werk af. Natuurlijk, in Kevin Miner en later Mika de Lincel zette Alcmaria Victrix pitchers in die wel om een boodschap kunnen worden gestuurd, maar de Goudse slagploeg maakte die twee toch echt beter dan ze al zijn. Braves zal op zoek moeten naar meer discipline, overtuiging en venijn aan slag.

De gasten uit Alkmaar produceerden in totaal dertien honkslagen en het gros daarvan werd geslagen op het gooien van Erik Peek. De pitcher van Braves had last van een koude start, maar herstelde zich vervolgens prima. Hij vond de randen van de slagzone, varieerde meer en beter en hield zodoende de goede slagploeg van de Alkmaarders na die moeilijke eerste fase in toom.

Braves    0-0-1-0-0-0-0-0-0=1
Alcmaria 2-0-0-1-0-0-1-0-0=4

Werpcijfers: Braves: Erik Peek (5.2) 4-3-10-1, Peter Kruit (1.1) 1-1-1-0, Roeland Winckelmolen (2) 2-1-2-0. Alcmaria Victrix: Kevin Miner (7) 6-1-2-1, Mika de Lincel (2) 3-0-1-1.

 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route