algemeen nieuws

Honkbal 1 wint een unieke wedstrijd 1 - 4.
Categorie: Honkbal Heren 1

Braves  - Alcmaria Victrix   1 - 4


In deze voor beide teams unieke wedstrijd, nooit traden beide ploegen tegen elkaar in het strijdperk in competitieverband, wisten de Alkmaarders de punten mee naar huis te nemen.

Na een verrassende reis door de binnenlanden van Zuid Holland, werd men allervriendelijkst ontvangen, complex mistte wat sfeer, tribune, scorebord en de muziek, maar om 14.00 uur betraden de beide ploegen het veld. Braves was vorig jaar als 3e geëindigd in de 1e klasse en had vorige week nog de Brabant Cup mee naar huis genomen na winst in de finale op Mokum Hawks, ook een team uit de huidige competitie.

Alcmaria Victrix startte pittig, nam direct de Goudse werper, Erik Peek, behoorlijk onder vuur. Michael Pluijmers opende met een hit in het linksveld, Rob van de Kamer volgde met een perfecte hit-and-run en Tim van Ee offerde de beide mannen naar 2 & 3. Mika de Lincel verdiende de 1e RBI van 2015, op zijn tik scoorde Michael Pluijmers 0 – 1. Falco Hoffman verzorgde de 2e RBI door de bal in het midveld te deponeren, hierop scoorde Rob van de Kamer 0 – 2. Joran Klarenbeek kwam de mannen helpen door 4 wijdballen, maar op de tik van Kevin Miner werd  Mika de Lincel op de thuisplaat de 2e nul, door de actie 5-2. Door een looking strike werd de 3e nul geproduceerd en mocht Braves het gaan proberen.
Dat lukte nauwelijks, op de heuvel heerste Kevin Miner, na 4 man wisselen. Maar ook Alcmaria Victrix wist de kussens maar matig te bereiken, af en toe nog wel een hit maar het veld van Braves zag er goed uit. Gelijk 3 scoorde Braves de 1 – 2, Remco Peek zorgde voor de 1e tik en op de 2 honkslag van Martijn Rouss wist Remco Peek de thuisplaat te beroeren voor een 1 – 2 tussenstand. 

En daarna werd het stil op de kussens, in de volgende 6 innings wisten slecht 2 dapperen op de honken te komen, en dat alleen omdat het Alkmaarse veld 2 glippers weggaf.

In de 1e 4 verhoogde Kevin Miner de stand naar 1 – 3, hij kon dat doen doordat hij zelf een tik uitdeelde, 2 stal en Michael Pluijmers hem met zijn 2e hit naar 3 hielp. Rob van de Kamer knalde een verre SF7 het linksveld in waarop Kevin Miner rustig naar huis kon. In de 1e 6 werd de starter van de Braves vervangen door Peter Kruit, die in de 1e 7 de 1 – 4 tussenstand moest toestaan door Mika de Lincel, peuterde 4 wijd uit de zone, Falco Hoffman offerde hem verder, stal 3 en dat betekende ook het einde van de wedstrijd voor de catcher van Braves, Danny Aerts, hij gooide zijn schouder uit de kom, dat was niet voor het eerst, maar nu wilde de schouder niet direct meer terug in de kom, dat leverde hem een mitella op. Remco Peek verving hem achter de disk. Mika de Lincel kon even later scoren op een verkeerd verwerkte tik van de knuppel van Kevin Miner.

Gelijk 8 betrad Mika de Lincel de heuvel om de boel op slot te gooien, zag slechts 7 man in het slagperk. In de 1e 8 werden ook nog Carlos Bos en Michael van der Horst speeltijd gegund, Carlos Bos hielp Kevin Miner in de 1e9 nog naar 2, maar verder reikte de aspiraties niet, en omdat Mika de Lincel, behoudens de 2 genoemde glippers, waarvan de 2e speciaal was, de deur verder stevig op slot gooide kon Michael van der Horst voor ballgame zorgen door de liner van Rogier Vleugels in de grote 1e honk flap te vangen.

De kop is eraf, aanvallend nog wat bijstellingen maar defensief erg sterk. Opvallend, Jeremie Fresen die in een slagbeurt met 3 wijd naar het 1e honk mocht, niemand van de Braves die daar op reageerde. 

Box score

Alcmaria Victrix                     2-0-0-1-0-0-1-0-0
Braves                                 0-0-1-0-0-0-0-0-0

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Kevin Miner (7)                     6-1-2-1
Mika de Lincel (2)                 3-0-0-2

Braves
Erik Peek (5.2+2)                   3-3-9-1
Peter Kruit (3.1)                     2-2-0-1

Slaggemiddelden;
Carlos Bos 1.000 (1 uit 1), Falco Hoffman .667 (zonder de extra hit), Mika de Lincel & Rob van de Kamer .500, Kevin Miner & Michael Pluijmers .400, Tim van Ee & jeremie Fresen .250. 

Al met al een goede opmaak naar de home opener van zondag 19 april thuis aan het Honkpad tegen Hoofddorp Pioniers 2, met mogelijk Erik Jan Lind op de heuvel voor Hoofddorp, aanvang 14.30. U komt toch ook?

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route