algemeen nieuws

Alcmaria Victrix pakt de 3e plek in Enschede
Categorie: Honkbal Heren 1

Barracudas - Alcmaria 3 - 4.


De 3e wedstrijd van het Mastenbroek toernooi 2015 was de kleine finale, voor plek 3 of 4. Gespeeld werd tegen de Zwitserse kampioen Barracudas uit Zurich. Het werd een close game, maar uiteindelijk bleek Alcmaria Victrix de sterkste in 8 innings.

Alcmaria Victrix opende sterk, Dennis Blom kreeg een pitch op de enkels van de Zwitserse starter Chris Michals en mocht strompelend naar 1, de 2e bal die Michael Pluijmers zag deponeerde hij over het midveld hek voor een homerun, Dennis kon rustig verder over de kussens 0 – 2.

Barracudas kwam gelijk 1 ook direct langszij op Mika de Lincel die de Alkmaarse heuvel mocht verdedigen. Harry Wischnewski en  Chris Midals peuterde 2 x BB uit de kleine zone, een glipper volgde 1 – 2, de SF7 van Joshua Crouse hielp Chris Midals over de thuisplaat  2 – 2. Verder liet men het niet komen.

Maar ook Alcmaria Victrix kon de punch niet uitdelen, 2 x liep men in een F dubbelspel, dat kon beter. Maar ook Alcmaria Victrix had nu de deur op slot, gelijk 5 kwam Wouter Knop als reliever tevoorschijn, had zij zaakjes best voor elkaar. Barracudas bleef kansloos en nog geen hit geslagen. Colin Bruce mocht in de 1e 6 vanaf de Zwitserse bergen Alcmaria Victrix bestoken en dat wilde prima.

De 1e 7 bracht de 3e Zwitserse werper, Joshua Crouse, kreeg het in de 1e8 en laatste slagbeurt knap lastig, Joran Klarenbeek kreeg een gratis ticket naar 1 (BB) Rob van de Kamer offerde hem naar 2 (SHB 1-3), Michael Pluijmers kwam aansluiten (BB) en op de infield hit van Mika de Lincel liepen alle honken vol. Kevin Miner sneuvelde door een F7, maar Tim van Ee joeg de bal door het infield, waarop Joran Klarenbeek en Michael Pluijmers de thuisplaat wisten te bereiken 2 – 4.

Gelijk 8 opende Chris Midals met een infield hit, op een wp schoof hij op naar 2. De 1e nul produceerde Falco Hoffman op een F3. En de 2e hit van Barracudas van de hele wedstrijd vertrok van de knuppel van Nderim Comu, hierdoor verkleinde Chris Midals de stand naar 3 – 4.  Andreas Ruesch stond vervolgens naar zijn 3e strike te kijken, 2 nullen. Mika de Lincel werd nu als midvelder de held van de wedstrijd, met een schitterend diving catch zorgde hij voor de 3e nul en het einde van de wedstrijd.

Alcmaria Victrix werd door deze overwinning 3e van het Mastenbroek toernooi 2015 bij de honkbal. Wij danken de organisatie voor een prima verlopen toernooi, geen wanklank gehoord, weer werkte speciaal vandaag ook mee, het voelde alsof de zomer in aantocht is. Nu nog de prijs uitreiking en kan men moe maar voldaan naar huis.

Box score
Alcmaria Victrix                     2-0-0-0-0-0-0-2
Barracudas                            2-0-0-0-0-0-0-1

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Mika de Lincel (4)                 7-3-0-1
Wouter Knop (4)                   2-1-2-0 

Barracudas
Chris Midals (5)                     3-2-4-0
Colin Bruce (1)                      1-0-1-0
Joshua Crouse (2)                   0-3-3-1

Slaggemiddelden;
Wouter Knop 1.000 (1 uit 1) Tim van Ee .750 (3 uit 4) Michael Pluijmers .667 (2 uit 3) Jeremie Fresen .333 (1 uit 3) en Mika de Lincel .250 (1 uit 4). 

Al met al een tot nu toe geslaagde voorbereiding voor de start op 12 april tegen Braves uit Gouda, wij zien u vast wel weer ergens op een honkbal veld.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route