algemeen nieuws

DSS net even te sterk, 4 - 0 nederlaag.
Categorie: Honkbal Heren 1

DSS - Alcmaria 4 - 0

In de 2e wedstrijd van het Mastenbroek toernooi 2015 was DSS, de kersverse hoofdklasser, een klein maatje te groot voor Alcmaria Victrix. DSS ging uitermate efficiënt met de kansen om, wist maar 2 hits te slaan tegen Alcmaria Victrix 6, maar net met mensen op de honken werden de doubles geslagen.

Namens DSS verdedigde Kevin Bosch de heuvel en voor Alcmaria Victrix werd Kevin Miner op de steeds slechter wordende heuvel gezet.

Alcmaria Victrix werd snel aan de kant gezet, 3 op en af. DSS deed dat een beetje beter, Lex Leijenaar (BB) en een double in het rechtsveld van Mitchell Koot en de score werd geopend 1 – 0. Dat werd wat later 2 – 0 door Mitchell Koot, een pb en een grounder van Ryan Miner, hielpen hem over de thuisplaat. Alcmaria Victrix begon de 1e 2 dreigend, Mika de Lincel opende met een hit, Falco Hoffman volgde zijn voorbeeld, Joran Klarenbeek offerde ze naar 2 & 3, maar DSS kwam uit de sores door een dubbelspel, F8 8-2, want de bal van Kevin Miner verdween niet diep genoeg in het midveld.

Alcmaria Victrix verscheen verder in de wedstrijd nog wel regelmatig op de kussens, maar de thuisplaat bleef vandaag een utopie, ook omdat de 3e Kevin op de heuvel, Kevin Geestman, de boel op slot hield.
DSS wist gelijk 4 nog 2 x te scoren, Ryan Miner kreeg een bal tegen de billen van zijn broertje Kevin, Tino van Erk offerde hem verder, en op de double van Seb Visser, precies op de goedlijn in het rechtsveld hobbelde Ryan Miner over de thuisplaat 3 – 0, Uiteindelijk tekende Sven Jongejans (pinch runner voor Seb Visser) de eindstand van 4 – 0 aan op een grounder van Joffrey Heus. 

Gevolg van deze uitslag is dat DSS morgen tegen Sparks om 15.00 uur de Grand Final mogen spelen, Alcmaria Victrix in de kleine finale internationaal gaat, want om 12.30 is het Zwitserse Barracudas de tegenstander. Double Stars en de gastheer Tex Town Tigers mogen om 10.00 uur de wei in voor plek 5/6. 

Al met al een tot nu toe geslaagde voorbereiding voor de start op 12 april tegen Braves uit Gouda. Morgen leest u hoe wij de Zwitsers gaan bestrijden. 

Box score
Alcmaria Victrix                     0-0-0-0-0-0
DSS                                     2-0-0-2-0-X

Werpcijfers;
Alcmaria Victrix
Kevin Miner (5)                      6-2-2-0

DSS
Kevin Bosch (4)                     3-0-3-0
Kevin Geestman (2)               3-0-3-0


Slaggemiddelden;
Mika de Lincel .667, Falco Hoffman, Dennis Blom & Kevin Miner .500, en Tim vn Ee .333. 

Zoals gezegd, morgen 12.30 Barracudas en daarna weer naar huis. Wij spreken u morgen weer.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route