algemeen nieuws

Mp1 beslist drukbezochte derby in enerverende strijd!!!
Categorie: MP1

De derby van Alkmaar voor velen!!! Het was afgelopen week te merken dat deze derby leeft in Alkmaar. Op scholen werd al stevig geïntimideerd door spelers over en weer, zowel door uitspraken naar elkaar toe, als met de partijtjes voetbal op het schoolplein.

Na afloop van de training, vorige week woensdag, bleek dat MP1 een vaste schare fans aan zich heeft weten te binden. Onder luid applaus betraden de helden het trainingsveld en met gejuich verlieten zij deze weer. De overwinning werd geëist door de fans.

En dat de derby leeft in Alkmaar bleek maar weer!!! Rood witte koeien met het Alcmaria Victrix logo op het hoofdveld van AFC '34, flyers met aanmoedigingen door heel Alkmaar, en zelfs fietsen met de clubkleuren van Alcmaria Victrix pronkten door de stad!!!

Tijdens het betreden van het Mini Stadion bleek dat AFC '34 supporters een ludieke actie hadden verzonnen door de doelpalen in de blauw en gele clubkleuren van AFC te schilderen.
Dit kon gelukkig door de technische staf op tijd ongedaan gemaakt worden waardoor de wedstrijd geen vertraging op liep.

Eenmaal aangekomen op het complex bleek dat men over de koppen kon lopen. Auto's dubbel geparkeerd, de fietsenstalling stond overvol en de kaartjes waren simpelweg uitverkocht. Menig opa en/of oma is naar binnen geloodst op de perskaart van ondergetekende.
Op de pers tribune werd er gedrongen door de fotografen voor een plek aan het veld. Liederen werden uit volle borst gezongen, rode fakkels rondom het veld, gillende jonge meisjes met foto's van spelers van onze helden van Alcmaria Victrix, niets was tijdens deze derby te gek.

De verwachtingen waren hooggespannen!!!
De peptalk van Trainer Raymond was er één van het kaliber Johan Cruyff.
Met volle overgave gingen onze kanjers van start.

Team Barcelona won z'n eerste wedstrijd overtuigend met 5-1 maar trok in z'n tweede wedstrijd aan het kortste eind door met 1-2 te verliezen

Team Manchester United verloor z'n eerste wedstrijd met 1-5 maar wist zich overtuigend te herwinnen door de tweede wedstrijd met 8-2 te winnen.
Bij elkaar opgeteld komen we dan uit op een overtuigende 15-10 overwinning in deze stadsderby voor Alcmaria Victrix MP1!!!!! Na de penalty reeks, die ook nog winnend werd afgesloten, bestormde het publiek het veld en liep het enigszins uit de hand door flauwvallende meisjes die met hun idolen op de foto wilden. Nadat zij bij zinnen waren gekomen barste er een waar feest los in de kantine waar menig glaasje limonade
gedronken werd. Nog nooit was het Alcmaria complex en z'n kantine zo drukbezocht. Door alle commotie besloot trainer Raymond zijn persconferentie uit te stellen maar kon zijn trots niet verbergen. Het is te hopen dat onze talenten tijdig terug op aarde zijn zodat zij nuchter aan de wedstrijd van volgende week kunnen beginnen. Volgende week de return tegen Schagen. Mis het niet!!! Wie; AV MP1 - Schagen MP Waar; Mini Stadion De Egmonderhout Aanvang; 9:00 Entree; gratis (voor seizoenkaarthouders)

Tot volgende week!!!

Een trotse ouder/supporter

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route