algemeen nieuws

Eerste oefenpotje HB asp 1
Categorie: Honkbal Aspiranten 1

Zaterdag 14 maart en het zonnetje schijnt als ik 's ochtends wakker wordt!!

 

Gelukkig, de wedstrijd gaat door denk ik. De verwachtingen waren niet best maar als ik zo naar buiten kijk lijkt het me een prima honkbalweertje!

Vanochtend komen The Hawks uit Dordrecht over om een oefenwedtrijd te spelen tegen het Alcmaria Asp 1 team. Deze kerverse toevoeging aan de 1e klasse is het schijnbaar waard om de lange trip uit Dordrecht voor te maken.

The Hawks speelt al langer in de 1e klasse waardoor het voor ons de eerste ontmoeting wordt met een team uit de hoogste wedstrijdklasse. De verwachtingen zijn dan ook best hoog gespannen (vooral bij mij denk ik)

We beginnen met Tommy op de heuvel en Christian erachter en houden Hawks van de thuisplaat. De pitches van Tommy werden wel geraakt maar onze verdediging was scherp en de nullen werden simpel gemaakt.

Aan slag konden wij niet veel potten breken. De werper van Hawks was een hardgooiende lefty. Eén die we in voorgaande jaren nog niet vaak waren tegengekomen. Helaas bleef hij ook nog eens 3 innings lang op de heuvel staan!

Wij wisselden elke inning van posities en het werpen werd overgenomen door Quintijn. Voor Quintijn was het dubbel wennen! Hij is immers nog pupil en moest zomaar op 16.5 mtr gaan pitchen tegen grote aspiranten. Ondanks dat sloot hij de inning af met maar enkele puntjes tegen. Ook Greg moest nog even aan de bak als pitcher. Ook Greg is nog pupil maar ja, ervaring is goud waard op een later moment!

Halverwege de wedstrijd kwamen we met 0-8 achter maar toen kwamen ook onze slagmensen voor de 2e maal aan slag en was het respect voor de Dordse werpers wat minder groot. Tommy opende de score voor AV door met een honkslag in het rechtsveld de eerste alkmaarse punten op het scoreboard te zetten. Er volgden meer rake klappen van onder meer Kije en Nick waardoor we terugkwamen tot 4-8.

Bij ons had Nick het werpen inmiddels overgenomen. Ook Nick had toch wat moeite met de controle en kou en moest enkele puntjes incasseren maar verder dan 4-10 lieten we het niet komen.

Zelf scoorden we nog enkele runs in het laatste deel van de wedstrijd en ook Hawks deed hetzelfde op het werpen van Frank en Christiaan.

De eindstand werd derhalve 6-11 wat een mooi resultaat is voor een eerste oefenwedstrijd op dit niveau!

Coach tevreden, spelers tevreden en op naar hete koffie in het clubhuis!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route