algemeen nieuws

Alcmaria Victrix F1 – Jong Oranje onder 9: als Koningsdag
Categorie: F1

De oranje loper lag uit jl. zaterdag aan de Terborghlaan. Onze trotse jeugdvoorzitster Willy Kenter verwelkomde de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane, de spelers en staf van Oranje onder 9 jaar.

Tijdens de warming-up schalde het volkslied in 7 versies uit de luidsprekers. Uit honderden kelen klonk het Wilhelmus. De samenzang verenigde.
Na het nemen van de collectieve staatsieportretten in het grote doel, het uitwisselen der vanen en het schudden der handen op veld A2 floot arbiter E. Schneider foutloos voor de aanvang van deze bijzondere wedstrijd.

In een sportieve wedstrijd kwam Oranje als een mes door de boter snijdend op voorsprong. Onder de ogen van zus en vader wist de kleine maar fijne Mylan de bal in de hoek te prikken.
Toeters toeterden tot in Egmond te horen! De orangisten gingen uit hun dak.

Licht verbouwereerd toog het nog in de voorjaarscompetitie ongeslagen Alcmaria Victrix F1 ten aanval. Het tempo werd opgevoerd. De druk op de Oranje verdediging was als op 8 oktober 1573, maar dan andersom. De wedstrijd kantelde en de sluis stond even open.
De tweede helft was een gelijkopgaande strijd waarin aan beide kanten goed voetbal op de mat werd gelegd. Dat er slechts nog 1 x gescoord werd mag een mirakel genoemd worden.
Dat het uiteindelijk 5-1 werd is licht geflatteerd maar dat weet niemand meer over 10 jaar.

De memorabele dag werd afgesloten met een groots banket. Nee hoor, het Oranjegezelschap at een bammetje mee en dronk natuurlijk een glaasje Ranja. Gewoon gezellig.

Samenvattend: het was weer een gekleurd voetbalfeest bij ons Alcmaria.

Groet, Rick Slager

PS als onze Alcmaria F1 a.s. zaterdag de wedstrijd tegen HSV F1 wint kan hen het kampioensschap bijna niet meer ontgaan….

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route