algemeen nieuws

Onze club volop in beweging
Categorie: Club van 100

Beste leden, hier een schrijven van uw bestuur van de Club van Honderd.
De feestavond van november j.l. was zeer geslaagd en naast een gezellig samenzijn was er ook aandacht voor enkele achtergestelde jubilarissen: Jacques Weil (60), Cees Franzen en Frank van Dijk (50) en tenslotte Peter Zentveld en Jos Mouwes (40).

Speciale bloemenhulde werd gebracht aan onze gewaardeerde clubhuismedewerksters uit heden en verleden. De dames waren er verlegen van.  Tijdens deze avond konden we nieuwe leden bijschrijven, t.w. Gerard Weck en mevrouw Gré Verell . Welkom bij de club.

Als we naar ons ledental kijken zien we de laatste tijd helaas een teruggang. Voornaamste reden is dat er veel ouderen van het eerste uur afhaken om verschillende redenen, waaronder ook het overlijden van mensen een grote rol speelt. Het zou ook een goede zaak zijn als er binnen de club van Honderd enige verjonging zou optreden. Gelukkig stromen er ook jonge mensen in, maar dat zouden er meer moeten zijn. Ook aan uw vragen we in uw omgeving mensen enthousiast te maken voor dit mooie doel. Want een mooi doel voor de vereniging is het zeker!!!
Er wordt nl heel vaak een beroep op ons gedaan, zoals laatst voor de aanschaf van een professionele frituurinstallatie in de kantine. De uitgave van ca. € 1500,= kwam de vereniging op dat moment niet uit, maar daar zijn we juist voor om op dat  moment de helpende hand toe te steken.
Helaas laat bij een aantal van onze mensen de gezondheid wel wat te wensen over. Ons erelid Peter Horbach  strijdt tegen de vervelende ziekte, maar blijft gelukkig positief. Verder kreeg Gerard Rentenaar eind vorig jaar een naar bericht. Bij hem werd mondkanker geconstateerd. Een zeer zware operatie van 12 uur volgde in het AVL ziekenhuis. Gelukkig is deze operatie heel goed geslaagd en is Gerard weer aan de beterende hand. Vorige week kregen we bericht van Lia Kat dat er bij haar endeldarmkanker was geconstateerd. Gelukkig naar nu blijkt zijn er geen uitzaaiingen en is het goed behandelbaar. Allemaal namens de club van Honderd veel sterkte en beterschap.
Natuurlijk houden de fusiebesprekingen de gemoederen zeer bezig. Het is ook niet zo maar wat waarover wordt gesproken. Ik vind het positief dat zo velen zich druk maken over de toekomst van onze vereniging. Een vereniging die, laten we dat duidelijk stellen, in volle bloei is. Een sterk groeiende jeugdafdeling met een hele enthousiaste groep ouders. Verder een groep Alcmarianen die zich inzetten voor sponsoring en daar zeer succesvol in zijn.
Hopelijk houden de discussies over de eventuele fusie een positief karakter zodat alle partijen de ruimte krijgen hun stem te laten horen.

Sportief gezien gaat het redelijk. Het eerste voetbalteam pakt de draad o.l.v. de nieuwe trainer Rachid de Haan voorzichtig op. Onze dames doen het voortreffelijk en brengen met hun enthousiasme veel “schwung” in de vereniging. Bij de jeugd waren weer een aantal winterkampioenen te begroeten.
Bij de honk/softbal is men volop in training voor het komende seizoen. Daar in de volgende nieuwsbrief meer over.

Hopen elkaar weer snel op de velden te spreken.

Ed Bakker

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route