algemeen nieuws

Alcmaria bekert verder
Categorie: Zondag 1

Alcmaria speelde zondag in de eerste knock out ronde van de KNVB beker uit in Zaandam tegen ZTS. ZTS de huidige nummer 1 van de vijfde klasse. Alcmaria was geurende de hele wedstrijd de betere ploeg, maar was vaak in de duels, en niet ten onrechte, wat angstig. De spelers van ZTS schuwen het raken van de benen van de tegenstander niet. Gestrekte benen en " gewone" schoppen tegen de benen van bijvoorbeeld Nick die al 3 seconden de bal vast heeft werden door de scheidsrechter niet op waarde geschat en gaf ZTS een vrijbrief dit te blijven doen.

Gedurende de eerste helft ontwikkelde Alcmaria een duidelijk overwicht, maar verzuimde de ontstane mogelijkheden en kansen te benutten. De eerste overtreding van Alcmaria werd door de scheidsrechter wel met geel bestraft in tegen stelling tot de meerdere aanslagen op de benen van Alcmaria spelers. Nog voor de rust moest Stan met een blessure opgelopen bij het zaalvoetbal het veld verlaten. De toeschouwers waren nog niet "over de brug gekomen" of het onvermijdelijke was gebeurd. Volgens zeggen werd een bal in de 46ste minuut niet goed weggewerkt en Alcmaria keek tegen en achterstand aan. Hierna deed Alcmaria er nog een schepje bovenop.

Zonder tot goed voetbal te komen was Alcmaria wel verre weg de bovenliggende partij en zette ZTS met de rug tegen het eigen doel. Lance moest ook geblesseerd het veld verlaten. Het duurde nog tot de 69ste minuut alvorens Alcmaria langszij kwam. Een vrij trap van Beau werd door Dimaggio tot doelpunt gepromoveerd. Alcmaria probeerde hierna nog van alles en kreeg ook mogelijkheden, maar mede onder invloed van het idee dat er maandag weer moet worden gewerkt en dat een blessure daar niet bij helpt, was de afronding of de voorzet niet scherp. Zo werden het dan toch strafschoppen die moesten bepalen wie door zou gaan.

ZTS mocht de reeks beginnen. Ilyas schoot de eerste strafschop best goed in, maar de keeper stopte de bal goed. Nick moet gedacht hebben, wat zij kunnen kan ik ook en stopte de eerste strafschop van ZTS mooi. Hij pakte de bal uit de rechter onder hoek.

Hierna scoorde alle spelers, hoewel beide keepers er meerdere keren vlak bij zaten. Voor Alcmaria scoorden respectievelijk Ismaël, Beau, met en echte Panenka en Job. De laatste strafschop van ZTS werd op de lat geschoten en het was Dimaggio die de laatste strafschop nam en feilloos binnen schoot. Het beker avontuur duurt dus in ieder geval nog een wedstrijd. Altijd prettig nog een wedstrijd onder druk te hebben i.p.v. een oefenwedstrijd in een vrij weekend. Zondag de thuiswedstrijd tegen Velsenoord. Dan dus weer competitie, dan moeten de punten ook in de Egmonderhout worden gehouden.

Programma tot de winterstop
26-10-2014 Alcmaria Victrix 1 - Velsenoord 1 gepland
2-11-2014 Rijp (de) 1 - Alcmaria Victrix 1 gepland
9-11-2014 Alcmaria Victrix 1 - Egmondia 1 concept
23-11-2014 Alcmaria Victrix 1 - KSV 1 concept
30-11-2014 Apollo 68 1 - Alcmaria Victrix 1 concept
7-12-2014 Alcmaria Victrix 1 - Graftdijk 1 concept
14-12-2014 WMC 1 - Alcmaria Victrix 1 concept

Rachid is zijn tegenstander te snel af.

Nick plukt de eerste strafschop goed uit de hoek vandaan en legt daarbij de basis voor de overwinning.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route