algemeen nieuws

Eerste Jaars E pupillentoernooi bij AZ
Categorie: Wedstrijdverslagen Voetbal

Woensdag 15 oktober 2014, hebben de 1e jaar E pupillen een toernooi gespeeld
op ’t Lood, het trainingscomplex van de AZ jeugd.

De jongens moesten om 11.00 uur aantreden, onder de indruk van de trainingsfaciliteiten (foto’s van spelers en ex- spelers en teksten op de muur) wordt er omgekleed. De tactische bespreking vindt plaats met de technische staf (Marvin, Ron en Jan).

Op het whitebord wordt de opstelling en de looplijnen uitgetekend, maar er wordt vooral vertelt dat ze plezier moeten hebben en goed moeten samenspelen. We zijn ingedeeld in een poule met,

- BOL
- Zeevogels
- Zaanlandia

We starten de ochtend tegen Bol in het begin is het nog even aftasten, maar dan gaat het gas open er wordt goed samengespeeld en rijgen de kansen zich aaneen, we pakken de winst met 2 tegen 0. Ron, heeft ondertussen de volgende tegenstanders geanalyseerd, want die speelde op het veld naast ons.

Zijn analyse was spot on, Zeevogels heeft een zeer goede spits, de spelers zijn in het algemeen een kop groter dan wij maar als we goed samenspelen, maken we zeker een kans.

Dit klopt, want na een spannende wedstrijd wordt ook Zeevogels met 3 tegen 2 verslagen.

De laatste wedstrijd is tegen Zaanlandia, deze eindigt na een bloedstollende wedstrijd in 0-0. We zijn poule winnaar geworden!!! En spelen de halve finale tegen Sporting Krommenie.

Deze halve finale was ook zeer spannend, Sporting Krommenie nam het voortouw en was flink in de aanval, maar na wederom zeer goed keeperswerk en een snelle voortzetting van de keeper werd de verdediging van Krommenie door Alcmaria doorbroken, 1-0 voor.

Sporting Krommenie bleef het gas er flink ophouden, en na een paar kansen was het toch raak voor de tegenstander,1-1 en tevens de eindstand.

Bij deze eindstand moest de winnaar komen uit een strafschopserie van ieder 5 penalty’s. Bij beide teams stond de spanning op alle gezichten af te lezen! Dus ook bij de coaches! De eindstand van de penalty’s was 4-3 in het voordeel van Krommenie.

Bleef voor ons over de wedstrijd voor de derde of vierde plaats van het toernooi. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Geel Zwart. De jongens van Alcmaria hebben deze laatste wedstrijd nog 1x alles gegeven wat er nog inzat. Na 20 minuten alles gegeven te hebben was de eindstand 2-0 in het voordeel van Geel Zwart.

De kleine teleurstelling (Dit was enige wedstrijd die verloren werd!!) na het verlies werd al snel weggepoetst toen ze wisten dat ze als 4e!! waren geëindigd in het toernooi waar 16 teams aan meededen.

Wij willen de jongens die hebben meegedaan aan 1e Jaars E-pupillentoernooi 2014 van AZ, een heel groot compliment geven voor hun zeer grote inzet!! Niet alleen op voetballend gebied, maar ook een heel groot compliment voor het teamgedrag, (iedereen heeft zich keurig aan de gedragsregels gehouden) en dat mag ook gezegd worden!

Dus Eerste Jaars E pupillen Proficiat met deze verdiende 4e plaats!!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route