algemeen nieuws

F2 maakt goede start: de eerste wedstrijdverslagen F2
Categorie: F2


>> zaterdag 23 augustus Kolping boys F4 - Alcmaria Victrix F2 1-5

Na een paar trainingen de eerste beker wedstrijd van de F2 uit tegen kolping Boys F4. Bor en de trainer/coach Rob kwamen op de fiets en kregen een fikse bui over zich heen vlak voordat ze bij Kolping Boys waren. Maud, Pleun, Alex, Ties, Milan, Bor traden aan in ons M shirt. Jesse deed voor het eerst mee als doelman en in de tweede helft als spits. Moustafa was afwezig vanwege een gebroken arm. We deden zo goed als we konden de Alcmaria Victrix warming up. En ja hoor daar was coach Rob weer met zijn praatje. „Je best doen, inzet tonen, niet stilstaan, meeverdedigen, meeaanvallen, kerstboom opstelling etc etc,” knettergek worden we van die man maar laten we maar doen wat ie zegt… Hoe het wedstrijdverloop en met name het doelpuntenverloop exact ging weet ik niet meer. We wonnen in ieder geval met 1-5. Het hele team deed het opperbest. Nu ja de kerstboom zag er af en toe uit als een perenboom maar goed. Het viel meteen al op hoeveel energie er in het team zit. Milan scoorde wellicht een keer of twee en ook Alex met een ver afstandsschot en ook joey was het niet verleerd. In ieder geval alle Alcmarianen, coaches, trainers, leiders, ouders en supporters, waren tevreden. Er was een enorme inzet getoond…en daar houden wij halve Duitsers van.

>> zaterdag 30 augustus Alcmaria Victrix F2 - Afc F3 3-2

Moustafa zat nog steeds thuis op de bank naar Pingu te kijken. De jongens van Afc nog vrij klein van stuk speelden heel dicht bij elkaar, renden de longen uit hun lijf en hadden een keeper die de bal steeds ver uit schoot. Daar hadden wij het knap moeilijk mee. We waren veruit het meeste in de aanval…..maar we liepen steeds vast in het drukke strafschopgebied. De keeper van Afc kreeg de bal en schoot die ver naar voren en stuiterde dan vaak over onze laatste man/vrouw waardoor Afc toch enkele goede kansen kreeg waaruit zij ook de 1-0 scoorden. Voor rust werd het nog 1-1 naar ik meen. De tweede helft hadden we het beter onder controle en stonden we als verdedigers een stukje meer naar achteren en probeerde de coach het begrip rugdekking uit te leggen en in te voeren. Een 3-2 overwinning sleepten we uiteindelijk uit deze wedstrijd. Inzet en beleving waren alweer heel goed. De dag erna, zondag 31 augustus, de dag des heren zeg maar, hoppa een toernooi bij Reigerboys. Van die dag weet ik alleen de uitslag van de gewonnen partij tegen Reigerboys 4-3. De andere partijen verloren we vrij kansloos, twee keer 3-0 geloof ik. Maar de sfeer was en bleef goed. We hadden er gewoon niet zo een zin in. Zo een toernooi dat al begint met een M springkussen bij de ingang en verkeersregelaars op het parkeerterrein en aan het einde nog een verrassing en een keer grabbelen en een vaantje, das niets voor ons.

>> zaterdag 6 september Alcmaria Victrix F2 - Berdos F1 4-0

We kenden de jongens van vorige seizoenen. De tweeling Hylke en Sietse klinkhamer deden ook weer mee bij Berdos. Tijdens het warmlopen zagen ze onze meisjes (Maud en Pleun) en dat ontlokte bij hun de opmerking dat ze gemakkelijk zouden gaan winnen. Moustafa was Pingu zat en deed nu ook weer mee. Het werd een beregoede wedstrijd van onze kant. Weggespeeld hebben we de jongens van Berdos. In het begin kregen ze nog een paar kleine kansen maar we waren gewoon beter en sterker op het veld. Inzet en beleving, rugdekking in de achterhoede, middenvelders en een spits die ook meeliepen en doorliepen bij het verdedigen en aanvallen zorgden uiteindelijk voor een 4-0 overwinning. Jesse stond nog steeds op doel en nu de gehele wedstrijd. Hij hield voor de tweede keer op rij alle ballen tegen. Klasse Jesse!

>> zat 13 september Alcmaria Victrix F2 - Jong Holland F2 3-0

Na onze fantastische wedstrijd tegen Berdos F1……kwam nu Jong Holland F2 op bezoek. Dat zijn altijd leuke wedstrijden zeggen de voetbalkenners. Seizoen eerder verloren we met 2-1 de bekerwedstrijd (beetje onnodig maar goed) maar wonnen we de competitiewedstrijd thuis en speelden we de competitiewedstrijd uit gelijk. Een ieder was lekker vroeg aanwezig en we hadden een goede warming up. Als coach vind ik dat heel belangrijk. Lekker warm draaien, balletje schieten, een geintje, een dolletje, concentratie op de wedstrijd. Die van Jong Holland kwamen met nieuwe shirt, broeken sokken sponsor, een kwartier later en hadden zodoende een korte warming up. Wij waren er klaar voor en wilden ze met kunstgras en al opeten. Amir is weer terug van weggeweest en is uiteraard van harte verwelkomd. Jesse is naar de F3. Het werd meteen een hele hele leuke wedstrijd die lang gelijk opging. Naar mijn idee kregen wij de meeste en betere kansen. Maar het duurde toch vrij lang voordat we scoorden. Hoe die ging ik weet het echt niet meer…Of was het de ingestudeerde corner op Joey die rechts van het doel op rand strafschopgebied stond. Even aannemen en een hard schot dat links boven net onder de kruising in het doel verdween? De 2-0 en 3-0 kwamen van Moustafa en de 4-0 van Milan. We hebben vaak dezelfde spelers die scoren maar het gaat zeker niet alleen om de doelpuntenmakers, het gaat om het gehele team. De keeper die de ballen houdt, de verdediging die de bal afpakt, de spelers die de bal naar voren opbouwen, degene die debal voorgeeft.. Ik voel me een beetje praten als zo een gezapige voetbaltrainer vol gestopt met mediatraining….maar het is echt zo we doen het met zijn allen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route