algemeen nieuws

Alcmaria Victrix 1 (zat) wint weer......
Categorie: Zaterdag 1

Na de winst vorige week op Blauw Wit is het weer vandaag met 2 voeten op de grond staan. Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Wieringermeer . Zij staan 8ste in de competitie en zullen thuis weinig weggeven. Coach Erwin en assistent Renee hebben alles voor elkaar en om 14.30 uur is de aftrap.

Alcmaria start voortvarend en de eerst kans is ook voor het slangemens Jonas maar de bal gaat net naast. Alcmaria dringt aan en Wieringermeer wordt achteruit gedwongen.  Keeper Wiegersma is een verschijning op het doel en komt wat onzeker over als hij diverse ballen terug gespeeld krijgt en moet verwerken. Het is Bart Boom Bom Pastoor die de bal op het middenveld met een sliding verovert maar de bal komt in bezit van Wieringermeer. Zij spelen de bal terug op keeper Wiegersma en hj verwerkt de bal over de zijlijn. Joost gooit de bal in op maat en aanvoerder Rick profiteert van de miscommunicatie achterin bij Wieringermeer en faalt niet als hij oog in oog komt met keeper Wiegersma.

De 0-1 is een feit en Alcmaria verwelkomt deze openingsgoal.

Wieringermeer gaat met meer pressie spelen en het is Rob Mooij die Alcmaria red bij diverse doelpogingen van Wieringermeer. Dan is het een aanval op rechts waar bij Rick de bal op Kevin Stoop speelt. Kevin omspeelt zijn tegenstander en geeft een schitterende pass  op Bart  die de bal in een vloeiende beweging meeneemt  en prachtig afrond.

We hebben nog geen 20 minuten gespeeld. Wieringermeer onder aanvoering van captain Bakker goeit het tempo meer en meer omhoog en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer.

De verdedigings muur van Alcmaria Victrix staat prima en is een on neembare vesting . Wat er nog doorkomt is een prooi voor Jasper, Rolf en Jasper. Zelfs als ze daar nog doorheen komen is het Rob Mooij die paraat staat.

Kansen voor beide teams nog maar tot aan de rust blijft de score op 0-2 staan.

Na de rust is het Wieringermeer dat vol de aanval gaat zoeken. Scheidsrechter Jacobs heeft het druk en diverse overtredingen worden begaan.Het is een grotere muur opbouwen bij Alcmaria en Wieringermeer probeert diverse speelstijlen om er door heen te komen.

Combinaties, bal over de flanken, lange ballen. Alles wordt uit de kast gehaald om de aansluitings treffer te scoren. De verdediging van Alcmaria moet capituleren 20 minuten voor tijd. Een voorzet wordt verkeerd getimed en de bal beland in de goal achter Rob. Nu gaan alle registers open en dat resulteert in diverse overtredingen die ook bestraft worden. Met name de overtreding op Ralf is een donker rode kaart waard maar scheids rechter Jacobs geeft slechts geel.

Wieringer meer scoort nog de gelijkmaker maar in buiten spel positie wordt deze afgekeurd.

De laatste 5 minuten is het alles of niets voor Wieringermeer maar de ervaring van Alcmaria is een groot voordeel blijkt vandaag. Moeiteloos staan Stijn en zijn companen om elke bal te verwerken. In de 92ste minuut fluit scheidsrechter Jacobs af en heeft Alcmaria weer 3 punten erbij. Tim is fietsend gekomen en zal als een echte kerel weer fietsend terug naar Alkmaar gaan. Alcmaria gefeliciteerd met deze overwinning.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route