algemeen nieuws

Honkbal 1 KAMPIOEN (Update met foto's)
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria neemt de laatste horde op weg naar de titel, 19 – 1 tegen DVH.


13 jaar en 26 dagen na de laatste titel werd vandaag een nieuw kampioenschap en promotie naar de 1e klasse veiliggesteld. Voor de wedstrijd werd er door Bram van der Laan vanuit Amerika, waar hij tijdelijk verblijft, nog een pep talk tegen aan gegooid, er mocht beslist geen sprake zijn van onderschatting, ook Roddy van Aanholt wist de groep op scherp te zetten.

Kevin Miner kreeg het vertrouwen om de wedstrijd te openen, hij deed dat met verve, met slechts 1 x 3 slag wist hij de 1e 4 innings geen loper van DVH op de kussens toe te staan, een perfect game dus, dit voornamelijk door zijn veld, want zij wisten dus 11 van de 12 nullen te produceren.

En Alcmaria greep gelijkmakend 1 DVH en hun starter Marvin van Duffelen al direct naar de keel, de hele line-up kwam aan slag, Marco Hoogeland, BB, Quincy Jones, E5-3, bereikten 1 & 2 en werden door een RBI stand-up double van Tim van Ee binnengeslagen, 2 – 0, Joran Klarenbeek volgde met een infield hit en ook voor Rob van de Kamer een RBI stand-up double, 4 – 0. Hij werd door een RBI hit van Michael van der Horst nog over de thuisplaat geholpen, 5 – 0 en eigenlijk al gespeeld, temeer omdat DVH kansloos gehouden werd.
Gelijkmakend 2 10 man aan slag, er werd een 5 run rally met 2 nullen gestart, Michael Pluijmers BB, en Tim van Ee met een RBI triple in het midveld, 6 – 0, Kevin Miner bereikte vervolgens 2 door een dubbele glipper van het DVH veld waardoor Tim 7 – 0 binnenliep. Joran Klarenbeek kwam Kevin helpen door een fc en Rob van de Kamer tekende voor weer 2 RBI doordat op zijn tik Kevin en Joran wisten te scoren, 9 – 0. De 10 – 0 kwam er ook want Michael van der Horst zette zichzelf op 1 en Rob op 3 waarop Taeke van Kuijk ook een RBI verdiende door Rob binnen te slaan.
Gelijk 4 werden 14 man naar het slagperk gestuurd voordat DVH,  na een werperwissel, Robin Reinders verving Marvin van Duffelen na 7 man, de 3e nul wist te produceren. Alcmaria zag 9 man de thuisplaat bereiken, dat na 7 hits, 3 x BB, 2 x hbp en 1 grabbel goed voor een 19 – 0 tussenstand.

In de 1e 5 werd Kevin Miner vervangen door Ids Gortworst, moest de 1e hit van DVH accepteren van Robin Reinders, die uiteindelijk ook wist te scoren want hij werd door Johnny Kouw binnengeslagen, 19 – 1.

Maar verder liet Alcmaria DVH niet komen, ook een dubbelspel 6-4-3 bracht rust. Ook werden alle wissels ingebracht, Falco Hoffman, Carlos Bos, Mees Carels en David Bos  kregen ook hun speeltijd.
Gelijk 5 & 6 ging de knop op stand-by bij de mannen, zij drongen niet verder aan. In de 1e 7 vielen de 1e 2 nullen door een F9 van Carlos Bos, de 2e nul door een actie 1-5-3, want de bal caramboleerde via het been van Ids naar Joran die met een gun Falco aan het werk zette, nog 1 nul te gaan, de volgende slagman van DVH deed met BB nog even mee, maar Rob van de Kamer maakte met een running catch in het linksveld een einde aan de wedstrijd en opende de festiviteiten.

Alles en iedereen stortte zich op elkaar, Roddy ontving een stortbad, de mannen bloemen en een biertje en dankbaar werd het talrijke publiek, er stond ruim 130 man/vrouw te genieten, waaronder veel oude bekenden, bedankt voor hun steun. Herman Meijer had, als trouwe supporter, voor iedereen een kampioen medaille gezorgd, er werd een BBQ geregeld, het bleef nog lang druk op het terras, zeker omdat Dames 1 de beiden wedstrijden tegen DSS wisten te winnen en even later het bericht binnen sijpelde dat de softbal cadetten ook kampioen geworden waren tijdens een toernooi bij Vennep Flyers.


 

Namens de hele selectie en de staf willen wij iedereen bedanken die het mogelijk gemaakt hebben dat wij zover gekomen zijn, alle volgers van de Alcmaria site, en voor de kenners langs de lijn. Wij gaan er volgend jaar weer voor.

 Box score

DVH                                       0-0-0-0-1-0-0
Alcmaria                                 5-5-0-9-0-0-X

Werpcijfers;
Alcmaria
Kevin Miner (4)                     1-0-0-0
Ids Gortworst (3)                   0-1-2-3


DVH

Marvin van Duffelen (3.1)     3-3-13-3
Robin Reinders (2.2)              2-2-3-1


Slaggemiddelden;
Tim van Ee 1.000 ( 3 uit 3) Mees Carels 1.000 (1 uit 1), Rob van de Kamer .750, Taeke van Kuijk .667, Joran Klarenbeek en Michael van der Horst .500, Marco Hoogeland .333, Quincy Jones & Michael Pluijmers .250.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route