algemeen nieuws

Het is inmiddels al 13 jaar geleden
Categorie: Honkbal Heren 1

Het is inmiddels al 13 jaar geleden.

Het nakend kampioenschap van Honkbal 1 roept veel herinneringen op bij regionale honkbal liefhebbers. Het laatst behaalde kampioenschap van Honkbal 1 was namelijk ruim 13 jaar geleden. Op 8 september 2001 werd er in het Pim Mulier stadion de beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de 2e klasse C Landelijk gespeeld. Na afloop van de competitie waren Herons en Alcmaria Victrix gelijk geëindigd, beide teams haalden 32 punten uit 21 wedstrijden, Herons wist dat jaar weliswaar 1 wedstrijd meer te winnen, maar werd bestraft met 2 verliespunten omdat de 1e wedstrijd van het seizoen het einde niet haalde, in de derby tegen en bij Alcmaria werd de wedstrijd na 5 innings gestaakt en werd uiteindelijk Herons schuldig bevonden aan dit staken.

In de aanloop naar de beslissingswedstrijd werden de beide werpers, Duko Jansen en Erik Jan Lind, uitgebreid geïnterviewd door Wilfred van den Hoven van de Alkmaarsche Courant en dat leverde pittige uitspraken op.

Duko Jansen “ Op papier heeft Alcmaria Victrix weinig kans
Erik Jan Lind “Hoog tijd voor een overwinning op Herons

De wedstrijd zelf zal voor altijd in het geheugen van de spelers en vele toeschouwers gegrifd staan. Na 6 innings had Herons een 9 – 1 voorsprong genomen en werd in Heerhugowaard het bier al koud gezet. Totdat na een incident op de thuisplaat Alcmaria ontplofte en razendsnel de stand vertimmerde naar 11 - 9. Herons pakte nog wel in de 1e 9 een punt terug maar een dubbelspel maakte Alcmaria Victrix kampioen. De taferelen die zich daarna afspeelde op het veld waren hectisch en heroïsch, maar het feest was er niet minder door.

Dus na 13 jaar en 26 dagen staat Alcmaria Victrix weer op de drempel van een nieuw kampioenschap, het werd tijd.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route