algemeen nieuws

Honkbal 1 voert de druk op Boekaniers op, 2 - 5 win bij Kinheim.
Categorie: Honkbal Heren 1

Kinheim II   -  Alcmaria 2 - 5 

Met de nodige zorg werd vandaag uitgekeken naar de uit wedstrijd tegen Kinheim II. Het vroege aanvangsuur (9.30 uur) en het feit dat er in de Line-up van Kinheim nogal wat ex-hoofdklassers rondlopen die echt wel weten hoe je het spelletje speelt, zorgde ervoor dat de mannen extra scherp voor aanvang aangepakt werden door het coach duo.
 
Net zoals in de thuiswedstrijd van 15 juni werden dezelfde starters op de heuvel gezet, namens Kinheim II, Wilfred Jelsma en namens Alcmaria, Joran Klarenbeek. Er waar Alcmaria thuis geen enkele loper van Kinheim op 3 zag, wist men nu regelmatig de honken te bevolken, maar een sterk optreden van Joran Klarenbeek, met de hulp van zijn veld, zorgde er tot en met gelijk 6 voor dat Kinheim de thuisplaat niet wist te vinden. Michael vd Horst wist gelijk 1 een bal te vangen op 4,3 cm van het hek, ver op fout gebied, een wereld actie.

Maar ook Alcmaria wist de thuisplaat niet te beroeren, ondanks verwoede pogingen daartoe, o.a. in de 1e slagbeurt Michael Pluijmers met een double en Kevin Miner en Joran Klarenbeek in de 1e2 met hits, maar iets te druistig honklopen hielpen de aspiraties om zeep.
in de 1e 4 lukte dat beter, Kevin Miner peuterde 4 wijd uit de zone, sneuvelde op 2 op een grounder van Joran Klarenbeek, die daarmee het 1e honk bevolkte. Joran moest all-the-way naar thuis op een RBI double van Rob van de Kamer in het midveld, 0 – 1.

Dat werd in de 1e 5 0 – 2, nu scoorde Taeke van Kuijk, zelf met BB op 1, stal 2, werd naar 3 geofferd door Marco Hoogeland en tot punt gepromoveerd door de RBI tik van Michael Pluijmers.
In de 1e 7 opende Marco Hoogeland met een stand-up double in het linksveld, werd door een grounder actie 3, van Michael Pluijmers op 3 gedeponeerd en de volgende glipper van het binnenveld van Kinheim op de tik van Tim van Ee zorgde voor 0 – 3.
Tim zelf wist ook de thuisplaat nog te vinden, de Texas Leaguer van Kevin Miner zorgde voor een voetbalwedstrijd in het rechtsveld en een punt door Tim van Ee, 0 – 4, dat gaf wat rust en ruimte.

Gelijk 7 wist Tim Meijer namens Kinheim door een Ks, pb op 1 te verschijnen, stal 2 en werd door een RBI double van Jasper Hulshoff tot punt opgewaardeerd, 1 – 4. Verder liet Alcmaria het niet komen.
Dat punt werd in de 1e 8 gelijk terug gepakt, eerst sneuvelde Taeke van Kuik nogal dubieus op de thuisplaat, maar Marco Hoogeland profiteerde optimaal van wat verwarring rond het 1e honk bij Kinheim, 1 – 5. Dat werd gelijk 8 2 – 5 door Toine Jager, joeg een double het veld in, door een wp naar 3 en op een RBI grounder 6-3 scoorde hij 2 – 5. Dat werd ook de eindstand, want in de 1e 9 wist alleen Joran Klarenbeek op zijn 3e hit de kussens te bereiken. Gelijk 9, de staart aan slag, F8, F6 en een swinging strike zorgde voor het einde van de wedstrijd na 2 uur en 40 minuten kon men aan de ereronde beginnen, ondanks het vroege tijdstip waren de tribunes in het Pim Mulier stadion net niet vol, er zat zo’n 23 man publiek uit Alkmaar.
Maar de win kon in de tas, en mee naar Alkmaar, de druk op Boekaniers wordt opgevoerd, al mag HCAW III voor Boekaniers geen groot obstakel vormen. Deze wedstrijd begint vandaag om 15.00 uur in Amsterdam. 

Box score

Alcmaria                                 0-0-0-1-1-0-2-1-0
Kinheim  III                           0-0-0-0-0-0-1-1-0

Werpcijfers;
Alcmaria
Joran Klarenbeek (9)              7-0-6-2

Kinheim II
Wilfred Jelsma (7)                  6-4-9-2
Thijs Tonnon (2)                     0-0-4-0 

Slaggemiddelden;
Joran Klarenbeek .600, Marco Hoogeland, Kevin Miner & Taeke van Kuijk .500, Michael Pluijmers & Rob van de Kamer .400 en Quincy Jones .200. 

Met recht werd vandaag Joran Klarenbeek tot man-of-the-match uitgeroepen, naast een complete game deed hij ook aanvallend een flinke duit in het zakje met 3 hits.

De weg naar de titel loopt nu weer langs het Honkpad, want komende zaterdag (ja zaterdag) komt DVH om 14.00 uur langs om een eerder verregende wedstrijd in te halen, dat is dan ook de laatste reguliere wedstrijd van de competitie, mocht deze wedstrijd gewonnen worden, gaan de mannen de volgende dag naar het Pirates Resort, om Herons aan te moedigen in de laatste wedstrijd van Boekaniers. Deze wedstrijd start om 16.00 uur waarschijnlijk op veld 1 van Pirates. Als Boekaniers ook deze wedstrijd weet te winnen zal er een beslissingswedstrijd vastgesteld gaan worden, waar en wanneer is nog niet bekend, maar zodra wij dat weten zal het zeker op de Alcmaria site gepubliceerd worden. 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route