algemeen nieuws

Alcmaria wint thriller, walk-off win 7-6 in 10 innings
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria – Boekaniers 7 – 6 in 10 innings.

Vandaag kwam Boekaniers, de trotse koploper in de 2e klasse B, op bezoek. Wilde Alcmaria nog zicht op het kampioenschap houden moest er vandaag gewonnen worden. Dat gebeurde uiteindelijk met een walk-of win in de 10e inning. Er werd door beide teams een prachtige partij honkbal aan de 100 man publiek voorgeschoteld, prachtige acties met soms een glipper maakte dat het publiek genoot en na afloop op de banken ging.

Namens Alcmaria moest Kevin Miner de heuvel op, hij groeide uit tot man-of-the-match, wist de gevaarlijke slagploeg van Boekaniers aardig onder de duim te houden, en omdat Frank van Heijst, de Boekaniers starter, dat ook deed werd het een close game. Beide werpers gooiden een complete game, een fantastische prestatie van beide heren, voeg daarbij een prima stel scheidsrechters voor en fantastische middag honkbal aan het Honkpad, waar zelfs een flinke bui geen roet in het eten gooide.

Boekaniers vloog uit de startblokken, Ruben Moore belande op 1 door een glipper in het binnenveld, bereikte 3 door een hit van Marvin Evangelista en werd door een RBI sac bunt van Emanuel Schob over de thuisplaat geholpen. Marvin Evangelista zelf scoorde 0 – 2 door een RBI grounder van Joost Kinneging. Dat was even schrikken. Zelf kreeg Alcmaria in de 1e 2 slagbeurten geen poot aan de grond en op het honk. Verdedigend had Alcmaria de zaken nu beter voor elkaar, in de 1e 2 wist Mazi Forouzandeh op 3 te verschijnen door 2 glippers maar daar bleef het bij. Gelijk 3 sloeg Rob van de Kamer de no-hitter van Frank van Heijst aan diggelen, wist 3 te bereiken maar scoorde niet. Dat deden Michael Pluijmers en Kevin Miner gelijk 4 wel, Michael ontving een bal op de elle boog, pijnlijk, maar hij bikkelde verder. Werd door een tik van Kevin Miner naar 3 geholpen en de daarop volgende fout op de steelpoging van Kevin Miner eindigde de bal in het midveld, 1 – 2 door Michael Pluijmers. Joran Klarenbeek deponeerde vervolgens de bal in het linksveld, goed voor de gelijke stand door Kevin Miner 2 – 2.

Dat werd in de 1e 5 2 – 3 nu door Ruben Moore, bereikte 1 door een velderskeus, stal 2 en werd tot punt gepromoveerd door de tik van Marvin Evengelista. Gelijk 6 wist Alcmaria op voorsprong te komen, De stootslag die Quincy Jones neer legde werd totaal verkeerd verwerkt, de bal in het rechtsveld en Quincy op 2. Michael Pluijmers timmerde hem verder en kwam zelf op 1, Tim van Ee kreeg een RBI achter de naam op zijn grounder. 3 – 3 door Quincy Jones, Joran Klarenbeek dreunde de bal vervolgens ver het midveld in, goed voor een triple en de 4 – 3 voorsprong door Michael Pluijmers.

In de 1e 8 leek het doek te vallen, Boekaniers liep uit naar een 4 – 6 voorsprong. Het waren Emanuel Schob, Joost Kinneging en Robin van der Heyde, die wisten te profiteren van 2 hits, de 1e 4 wijd, een hbp en een beste glipper in het binnenveld. Alcmaria kwam gelijk 8 nog wel even kijken door tikken van Tim van Ee en Kevin Miner maar de punch bleef uit, op naar de 9e inning. Kevin Miner zette Boekaniers met de hulp van zijn veld snel weg, 3 op en af.

Gelijk 9, werd Rob van de Kamer de 1e nul door een F6, maar Michael van der Horst bereikte 1 door een tik, Carlos Bos werd als pinch runner neergezet. Taeke van Kuijk mocht zich als pinch hitter bewijzen, prikte de bal naar 3, maar de aangooi verdween met een grote boog over 1 het veld uit, 2 honken gratis, dus 2 en 3 bezet met 1 nul. Marco Hoogeland produceerde een RBI grounder, goed voor 5 – 6, 2 nullen, zou het ??

En ja hoor, Falco Hoffman deelde de dreun uit, de bal belande ver in het linksveld, goed voor een RBI stand-up double 6 – 6. Michael Pluijmers werd vervolgens met een IBB op 1 erbij gezet, en dat werkte, de 3e nul viel op 2.

Verlengen, op naar de 10 inning. Beide werpers bleven staan, de 1e 10 werd snel afgewerkt, F8, Ks en een actie 6-3.

Kevin Miner werd gelijk 10 de 1e nul door een actie 1-3. Joran Klarenbeek werd door een bal tussen de ribben de toegang tot het 1e honk verleend, bereikte 3 door een tik van Rob van de Kamer in het midveld en Carlos Bos werd de held van de dag door de 3e bal die hij zag in het linksveld te pompen voor een SF7 want Joran Klarenbeek wist de aangooi te kloppen en voor een prachtig slot van een fantastisch wedstrijd te zorgen, 7 – 6, de hele dug-out dook op Carlos Bos en het publiek op de banken, die vervolgens de handen beurs klapten om de mannen te bedanken voor de fraaie wedstrijd, ook Boekaniers en de scheidsrechters kregen hun deel van de dank mee.

 Box score

Boekaniers                              2-0-0-0-1-0-0-3-0-0
Alcmaria                                 0-0-0-2-0-2-0-0-2-1

Werpcijfers;
Alcmaria
Kevin Miner (10)                   13-2-6-5

Boekaniers
Frank van Heijst (9.2)            6-1-9-2


Slaggemiddelden;
Falco Hoffman & Joran Klarenbeek .500, Rob van de Kamer & Kevin Miner .400, Michael van der Horst & Michael Pluijmers .250 en Tim van Ee .200.  

De beide teams staan nu gelijk aan kop in de 2e klasse B. Alcmaria mag komende zondag om 9.30 uur aantreden tegen Kinheim II in het Pim Mulier, wie deze onchristelijke tijd bedacht heeft moet eigenlijk verbannen worden, Kinheim 1 is al lang al uitgespeeld in de Holland Series, dus ruimte genoeg om op een fatsoenlijk tijdstip te beginnen. Maar goed, het moet, dus zondag 28 september vervolgt Alcmaria de reis naar de promotie, zaterdag 4 oktober komt DVH naar Alkmaar, mochten beide teams verder geen steek meer laten vallen staat er een toetje aan het einde van de competitie te wachten, ook weer tegen Boekaniers, waar en wanneer is uiteraard nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte. 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route