algemeen nieuws

Zakelijke win in Bussum, HCAW III vs Alcmaria 0 - 9
Categorie: Honkbal Heren 1

HCAW III   -  Alcmaria 0 - 9  

Alcmaria nam vandaag een zakelijk shut-out win mee uit Bussum, op het fraaie kunstgras veld van HCAW opende Alcmaria met een BB voor Marco Hoogeland op de starter van HCAW, Caspar van Beest, stal 2, een offer van Quincy Jones bracht hem naar 3 en scoorde 0 – 1 op de  RBI hit van Michael Pluijmers, die op 3 verscheen door een mislukte pick-off op 1. Tim van Ee hielp Michael thuis door een infield RBI, 0 – 2.
HCAW had het lastig vandaag, zij hebben het 3e honk niet gezien. Kevin Miner heerste, samen met zijn veld, hield men HCAW kort. Inning 2 en 3 verliepen puntloos. In de 1e4 peuterde Tim van Ee uit de old-school zone van de scheids,70 jaar, platte pet, grijze snor en een matras voor de buik. Waar vind je ze nog die vrijwilligers, had het wat lastig af en toe maar de ploegen losten het rustig op. Kevin Miner volgde met een infield hit en dat deed Joran Klarenbeek ook, door wat gegoochel in het binnenveld van HCAW wist Tim de 0 – 3 aan te tekenen, de delayed steal van Joran naar 2 eindigde klassiek, Kevin scoorde 0 - 4 en Joran veilig op 2.
Michael van der Horst vierde zijn her optreden met een BB en moest op een hele curieuze ground rule double van Floyd Nicolaas weer uit de dug-out gehesen worden omdat hij in een run de thuisplaat gehaald had, gelukkig duurde dat even want hij moet aan de zuurstof. Reden, de bal van Floyd was met 1 stuit het buitenveld hek overgeslagen, maar toeval, daar staat 1 lantarenpaal en daar stuiterde de bal tegen aan en weer terug in het veld, HCAW appelleerde succesvol en Michael moest terug naar 3. Joran had ondertussen stiekem de 0 – 5 gescoord op de vermelde double van Floyd. Gelijk 5 produceerde Michael Pluijmers het 1e dubbelspel 6-6-3. In de 1e 6 was het aan Rob van de Kamer om de 0 – 6 te scoren, zelf met een BB op 1, stal 2, wp op 3 en scoren op een grabbel van HCAW.

Gelijk 7 bracht het 2e dubbelspel, nu iets klassieker 6-4-3 en uit de inning. Joran Klarenbeek haalde in de 1e 8 1 door een glipper in het verre rechts veld, stoomde in 1 keer door naar thuis op de RBI double van Rob van de Kamer, 0 – 7. Die zelf 0 – 8 aantekende op de RBI hit van Michael van der Horst, had 3 weken op Jamaica op de rug gelegen vanwege een voltrokken huwelijk, maar dit beviel hem ook wel weer. Gelijk 8 werd Carlos Bos naar de heuvel gedirigeerd en mocht Taeke van Kuijk zijn ballen vangen. Dat lukte perfect, ook nu kwam HCAW niet verder dan 2. In de  1e 9 opende Taeke van Kuijk met een hit, wp op 2 en werd door een RBI hit van Michael Pluijmers binnen geslagen voor de 0 – 9 tussen en uiteindelijk ook eindstand, want Carlos Bos gooide de  boel op slot in de 2e 9, 2 x Ks en een actie 6-3 betekende bal game. 

Box score

Alcmaria                               2-0-0-3-0-1-0-2-1
HCAW III                              0-0-0-0-0-0-0-0-0

Werpcijfers;
Alcmaria
Kevin Miner (7)                      3-2-4-2
Carlos Bos (2)                        2-0-1-0

HCAW  III
Caspar van Beest (9)              3-4-11-5 

Slaggemiddelden;
Taeke van Kuijk 1.000 ( 1 uit 1) Tim van Ee &  Joran Klarenbeek.500, Michael Pluijmers .400, Rob van de Kamer, Michael van der Horst & Floyd Nicolaas .333 en Kevin Miner .250. 

Dit alles als opmaak voor de topper komende zondag tegen Boekaniers, er dient gewonnen te worden want anders is het kampioenschap wel erg ver weg. Iedereen is gezond dus er kan op bijna volle sterkte aangetreden worden. Dus. komende zondag 21 september de topper thuis tegen Boekaniers aanvang 14.00 uur, reserveren gewenst.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route