algemeen nieuws

Er vlogen er maar 5 uit.
Categorie: Honkbal Heren 1

Cromtigers  -  Alcmaria 6 - 10. 

Het blijft vreemd spelen op het pittoreske veld van Cromtigers, als je denkt de tegenstander op zijn gat te hebben, kan ze zomaar met een paar fly ballen terug in de wedstrijd komen en dat gebeurde vandaag. In de 1e 6 innings werden de knuppels nauwelijks gebruikt, Michael Pluijmers tilde de bal er in de 1e slagbeurt solo uit, 0 – 1 op het werpen van Lean Goedegebuur, die weer terug was na een wereldreis. Op Kevin Miner kon Cromtigers ook nauwelijks vat krijgen, alleen Just van Heems wist gelijk 3 de bal in het hek te timmeren voor een double maar daar bleef het bij,

Alcmaria had in de 1e 2 de score verdubbeld, Kevin Miner opende met een tik, 2 doorgeschoten ballen op 3 en een RBI Sac-Fly F7 voor Take van Kuijk, 0 – 2. Alcmaria kreeg de honken vol met 1 uit, maar de punch bleef uit. Cromtigers snoepten via Enllord Gonzalez Galvez een puntje terug, een double , wild pitch en een RBI van de knuppel van Darucho Robles Castanos, waarbij het veld van Alcmaria even stond te slapen, 1 – 2.

De volgende 3 innings kreeg Cromtigers geen poot op de kussens, 9 nullen op rij. In de 1e 7 werd Lean Goedegebuur na een geraakt werpen en een tik van Marco Hoogeland vervangen door Dirk Jan Krijger, dat liep niet zo goed af, hit na hit vloog het veld in, speciaal de knal van Joran Klarenbeek hoog over het hek, goed voor 3 punten, deed Cromtigers pijn, Marco Hoogeland, Michael Pluijmers, Tim van Ee, Kevin Miner en Joran Klarenbeek toucheerden de thuisplaat goed voor 5 punten en een 1 – 6 tussenstand.

Dat werd in de 1e 8 verder uitgebouwd naar 1 – 10, nu was het Kevin Miner die met zijn homerun Michael Pluijmers en Tim van Ee op zijn rondje meenam. Yoeri de Jong moest de zaak blussen en dat lukte hem.

Dan denk je dat het gespeeld is, maar niet bij Cromtigers. Joran Klarenbeek werd gelijk 8 na 2 x 4 wijd en een looking K van Kevin Miner naar de heuvel gedirigeerd. Kevin Miner kreeg een blaar op zijn vingers. Na 2 ballen van Joran, de 1e goed voor een hit en de 2e
voor een homerun, met volle honken, goed voor 4 punten, kussens leeg 5 – 10.
Er volgde nog een K maar daarna direct weer een waaier over de hekken, 6 – 10, Cromtigers rook bloed, zeker nadat er nog 2 tikken volgden, maar een actie 5-3 bracht rust.
 

In de 1e 9 kreeg Alcmaria geen kans, dus op naar de laatste slagbeurt voor Cromtigers, de 1e 2 nullen vielen snel 2 x K, daarna nog een hit, maar de 3e nul, goed voor het einde van de wedstrijd, viel door een F9, het was werken vandaag maar dat mag en moet ook wel eens.

 

Box score

Alcmaria                                 1-1-0-0-0-0-5-3-0
Cromtigers                             
0-0-0-1-0-0-0-5-0

Werpcijfers;
Alcmaria
Kevin Miner (7.1 +2)             9-2-3-0
Joran Klarenbeek (1.2 + 5)     3-0-6-0

Cromtigers
Lean Goedegebuur (6+2)                 
8-5-6-0
Dirk Jan Krijger (0.1 +6)                  
0-0-5-0
Yoeri de Jong             (1.2 +4)          2-0-3-0
Enllord Gonzalez Galvez (1)             0-0-0-0

 

Slaggemiddelden;
Michael Pluijmers .667, Tim van Ee, Kevin Miner, Daniel Nijhuis & Joran Klarenbeek .500, Michael vd Horst & Rob vd Kamer .200 en Marco Hoogeland .167.  

 

Er werd vandaag foutloos gespeeld met een aantal MLB acties, Michael van de Horst vierde zaterdag zijn vrijgezellen afscheid, dat mag hij meer doen, diende nogal wat graf ballen uit het gravel te peuteren, ook Michael Pluijmers liet weer zien dat hij een gun in huis heeft.

 

Komende zondag 20 juli hebben de mannen bij Alcmaria het rijk alleen, Odiz Frogs komt op bezoek, aanvang 14.00 uur en daarna mag het hele spul op vakantie, hoewel 5 man van de selectie nu al over Europa verspreid zijn en Jeremie Fresen toch meer last van de bal op zijn hoofd heeft dan het aanvankelijk aan liet zien. De mannen moesten het vandaag met zijn 10nen opknappen.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route