algemeen nieuws

Jeugdthriller aan Honkpad
Categorie: Honkbal Aspiranten 1

De honkbalaspiranten 1 zijn aan een mooie reeks bezig. Ze verkeren momenteel in een nek aan nek race met Double Stars om de koppositie in de 2e klasse C.

Nadat bekend was geworden dat de Heiloenaars punten hadden gemorst in Purmerend was de boog gespannen voor het treffen vandaag met Amsterdam Pirates. De Amsterdammers staan 4e en kwamen naar Alkmaar om te winnen en dat bleek snel.

Pirates pakte brutaal de leiding en Alcmaria kon weinig terug doen in de gelijkmakende slagbeurt. Stand derhalve 0-1

De startende werper voor Alcmaria, Christiaan kreeg moeite met zijn controle en moest toezien hoe de honken volstroomden. Na een aantal maal 4-wijd, een hit batter en wat hits stond er een 1-6 tussenstand op het scorebord!

Jelle nam het werpen over. Hij moest nog een hit incasseren maar kwam zonder verdere kleerscheuren uit de inning.

Er zat maar 1 ding op, er moest geslagen worden!

Na een stevige peptalk van coach Mike werden de mannen naar de plaat gestuurd. De eerst nul viel nog wel direct ondanks de hard geslagen bal van Jelle maar daarna was het  4-wijd voor Kije en Nick. Beide lopers kwamen door een double steal op 2 en 3 waarna Christiaan een infield hit liet noteren waarop Kije kon scoren. Een doorgeschoten bal zorgde er vervolgens voor dat Nick de 3-6 kon aantekenen.

Christian en Sam kregen 4-wijd en de alle honken stonden vol voor Jesse die met een mooie hit over de 2e honkman Christiaan over de plaat hielp. Met nog steeds alle honken vol en inmiddels 2 uit  timmerde Tommy de bal tegen de hekken in het rechtsveld waarop  zowel Christian als Sam scoorden. Waarom ook Jesse niet scoorde is ons nog altijd een raadsel maar het had wat te maken met slapen J

Een goede slagbeurt van AV dus en de stand was bijna gelijk getrokken 5-6.

Een daverende inning van Jelle met 3 strikeouts stuurde onze mannen gelijk weer terug het slagperk in om een voorsprong te nemen!

Kije knalde de bal direct het midveld hek in waarna Nick met een linedrive in het rechtsveld doorkwam. Christiaan beukte de bal vervolgens ver het linksveld in waardoor Kije en Nick konden zorgen voor de verdiende voorsprong (7-6).

Christiaan scoorde nog op een glipper van het Pirates-binnenveld en Frank, die met 4-wijd op de kussens was gekomen kon nog binnenkomen op een groundout van Jesse. Stand 9-6

Nog 3 nullen en de winst zou in de pocket zitten…..

De nog altijd brutale Amsterdammers openden met een hit. Een steal en een misser van het AV-binnenveld zorgden voor een punt maar nog altijd geen vuiltje aan de lucht toch..

Toen ook een 2e Pirate de thuisplaat mocht beroeren nadat hij met 4-wijd op de honken was gekomen sloop de angst er toch weer een beetje in.

Een 4-wijd zorgde er voor dat de winnende run in het slagperk stond en met, inmiddels 2 man uit, sloeg de Amsterdamse 2e honkman een bom in het rechts/midveld, au! Stand  9-10

Een strikeout volgde en Alcmaria kwam beduusd het veld uit.

Na een klein samenkomen voor de dug-out waarbij alle spelers nog even wakker werden geschud werden de knuppels weer opgepakt. Jelle kwam als openingsslagman direct op de honken met 4-wijd en werd na 2 gestolen honken binnen getimmerd door Kije. Een gelijkspel was nu in ieder geval zeker maar we wilden natuurlijk meer….

Nick kwam weer door met een harde linedrive in het rechtsveld waarop Kije naar het 3e honk kon doorstomen en hijzelf op 2 belandde. Geen nullen en de winst slechts 18,5mtr ver!

Christiaan kon zich onsterfelijk maken maar stuurde een vuurpijl het binnenveld in, 1e nul.

Dan Christian maar. Inmiddels op 2 slag gekomen sloeg hij een grondbal naar shortstop maar die kon niet voorkomen dat Kije het winnende punt aantekende. Een walkoff win en iedereen kon met een smile het veld af. Het voltallige publiek had genoten en zat nog even lekker na op het zonovergoten terras waar onder het genot van een drankje ook de laatste adem van Odiz Frogs kon worden waargenomen.

Zij speelden op het hoofdveld tegen ons juniorenteam dat ook een superseizoen speelt en de zaandammers met 10-0 naar huis stuurde. Zij staan daarmee op een stevige 1e plaats in hun poule. Klasse mannen en bedankt Tim en Quincy voor het opnemen van de coachtaak ivm het ontbreken van Ray die in Rotterdam het Nighthawks-team coachte.

In augustus komen we weer in actie en tot die tijd gaan we lekker genieten van een welverdiende vakantie jongens!

Coach

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route