algemeen nieuws

Honkbal 1 in 8 innings klaar
Categorie: Honkbal Heren 1

Herons  -  Alcmaria 4 - 15.

 

Alcmaria moest zaterdag om 16.00 uur aantreden in Heerhugowaard om op sportpark de Vork Herons te bestrijden. Alcmaria moest winnen om in de race voor het kampioenschap te blijven. Moest er in de thuiswedstrijd 10 innings lang gestreden worden, vandaag konden de spullen na 8 innings met een 4 – 15 stand opgeborgen worden.
 
Daar zag het de 1e 3 innings niet naar uit, zowel Herons als Alcmaria startte met hun pitching aces te weten Mika de Lincel en Kevin Miner. In de 1e
slagbeurt wist Michael Pluijmers een triple in het rechtsveld te pompen, maar daar bleef het bij. Namens Herons herhaalde Matthijs Luit gelijk 1 dat kunstje, maar ook hij strandde. De strike outs vlogen over het veld, gelijk 2 3 x op rij voor Herons, het leek een close game te worden.

Mika de Lincel brak gelijk 4 de score open, Matthijs Luit (glipper) en Thomas Kool met een tik waren hem voorgegaan en met een beste double in het midveld wist hij de genoemde heren over de thuisplaat te krijgen voor een 2 – 0 stand. Dat was even schrikken.

Maar Alcmaria knokte in de 1e 5 gelijk terug, erop en erover heet het in het wieler peloton en dat gebeurde. Rob vd Kamer een lead-off hit, Taeke vanKuijk een mispeer van het binnenveld, Falco Hoffman met een sac bunt, een RBI tik van Marco Hoogeland, RBI hit van Michael Pluijmers die uiteindelijk ook de thuisplaat wist te stelen en een RBI hit van Tim van Ee, allemaal goed voor 4 punten op het vernieuwde scorebord van de Herons, 2 – 4. Gelijk 5 werd Herons weer kort gehouden, al kwam Mitchel den Ouden nog even kijken na een tik,

De 1e 6 leverde de 1e 4 wijd van de wedstrijd op, Joran Klarenbeek mocht gratis naar 1, er volgde een basket catch van Peter Hamersma op de tik van Rob vd Kamer, goed voor de 1e nul. Vervolgens haalde Taeke van Kuijk hard uit voor een triple in het rechtsveld, Joran aan de zuurstof, al the way from first, hij moet toch een goede conditie hebben. Het betekende ook het einde aan het optreden van Mika de Lincel, Etienne Bekker werd uit het midveld gehaald en op de heuvel gedeponeerd. Zag Taeke van Kuijk nog scoren door een passed bal, 2 – 6.

Herons peuterde gelijk 6 een puntje terug, ook Kevin Miner begon wat slijtage te vertonen, Matthijs Luit opende met een hit, 4 wijd voor Thomas Kool, een velderskeus voor Etienne Bekker voor de 1e
nul, 4 wijd voor Mika de Lincel, alle honken vol, 1 nul. Er volgde een swinging strike, 2 nullen maar de tik van Otmar Daantje werd niet goed verwerkt waardoor Matthijs Luit voor 3 – 6 zorgde. Er volgde weer een swinging strike voor rust.
In de 1e 7 bracht Alcmaria 11 man aan slag, Etienne Bekker zag de ene na de andere hit het veld in vliegen, het leek wel batting practice. Na 5 hits, waaronder een bijzondere bunt van Tim van Ee, 2 x 4 wijd en 4  punten verder werd Etienne Bekker van de heuvel gehaald, René Vernooij verving hem. Maar ook hij kon de slagploeg van Alcmaria niet temmen, kreeg een sac fly en 2 hits tegen die nog 3 punten opleverde, goed voor een 3 – 13 stand.

Het gebruikelijk draaien van ”Take me out to the Ballgame” gaf Herons nog wat energie om via Mitchel den Ouden na een double op een velderskeus de 4 – 13 aan te tekenen, na een hilarisch moment op 1 werd de inning besloten door een F3, dat alles op het werpen van Joran Klarenbeek die de heuvel gelijk 7 beklommen had.

De 1e8 leverde weer 2 punten op, 4 wijd voor Rob vd Kamer, RBI hit van Taeke van Kuijk, een tik van Falco Hoffman en een RBI double van Marco Hoogeland en de stand was naar 4 – 15 verbouwd, het klus team uit Alkmaar had voor een total make-over bij Herons gezorgd.

Gelijk 8 produceerde Mika de Lincel nog een tik, er volgde een looking strike en een klassiek dubbelspel 6-4-3 en het einde van de wedstrijd. Het publiek werd bedankt en het terras van de fraai verbouwde kantine opgezocht, alwaar er nog een consumptie genuttigd werd.
 

Box score

Alcmaria                                 0-0-0-0-4-2-7-2
Herons                                    
0-0-0-2-0-1-1-0

Werpcijfers;
Alcmaria
Kevin Miner (6)                     8-2-5-2
Joran Klarenbeek (2)              1-0-3-0 

Herons
Mika de Lincel (5.1 +2)        
8-3-6-1
Etienne Bekker (1 + 7)           1-2-5-0
René Vernooij (1.2 +2)          0-1-6-0
 

Slaggemiddelden;
Michael Pluijmers .800, Falco Hoffman, Rob vd Kamer, Kevin Miner, Marco Hoogeland .500, Michael vd Horst, Tim van Ee & Taeke van Kuijk .400, totaal goed voor 17 hits.

 

Komende woensdag avond om 19.00 uur moet er in Purmerend Flying Petrels weer bestreden worden, kijken of het bats hot blijven.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route