algemeen nieuws

Grand salami in Bergen
Categorie: Honkbal Aspiranten 1

We schrijven zondag 22 juni. Om 14.00 treden de Alkmaarse honkbal aspiranten aan tegen The Bears. De wedstrijd wordt afgewerkt op een prachtig complex in Bergen echter mist er 1 ding…. een scheidsrechter.
Na enkele minuten in de wachtstand vindt Bears ons eigen Brian Farley bereid de honneurs waar te nemen zodat de wedstrijd van start kan. 

Het roerige publiek heeft zich inmiddels in grote getale verzameld achter de backstop en maakt zich op voor een lekkere pot baseball.
Ze worden op hun wenken bediend…… 

Voor Alcmaria start Tommy op de heuvel met Jesse als sluitpost. Binnenveld bestaat uit Dylan, Sam, Jelle en Christiaan en het outfield wordt bezet door Amir, Christian en Nick. 

Uiteraard beginnen we aan slag. Op de heuvel voor Bears zien we Lucca terug die ons al vele jaren erg goed in toom houdt. Hij is een hard gooiende jongen waar we altijd veel moeite mee hadden. Zo anders was het vandaag…
Door en wat moeilijke start van Lucca met oa. 4 x 4-wijd namen we direct een 0-2 voorsprong. 

Alcmaria liet in de slagbeurt van Bears slechts 1 puntje binnenglippen waardoor de voorsprong werd behouden, 1-2. 

In de eerste 2 ging AV los, wederom een aantal maal 4-wijd en een mooie hit van Sam zorgden voor de eerste punten van de slagbeurt. De honken stroomden vol en met 2 man uit Christiaan haalde uit voor een base-clearing double in het linksheid wat nog eens 3 extra runs opleverde. Nick wilde dit nog even overdoen en knalde de bal diep in het rechtsveld voor en 2-punten homerun! 

Alcmaria scoorde vervolgens nogmaals op hits van Tommy en Jesse waardoor de tussenstand naar 1-10 was opgelopen. 

De gelijkmakende beurt van Bears leverde, mede door een beste homerun van Arne, nog 3 punten op maar verder liet Tommy het niet komen en eindigde zijn optreden met 2 beste strike-outs. 

Met een stand van 4-10 gaan we de laatste inning in. Bij Bears is pitcher Lucca inmiddels vervangen door een verse werper. Alcmaria wist direct de honken vol te laten stromen waarna het Kije was die met volle kussens de Bergense hoop eigenhandig deed verdwijnen. Zijn klap moet nu nog landen en de Grand Salami was voor hem. Nadat hij vorige week dit kunstje op een haar na mistte was het hem uiteraard van harte gegund. Nick deed het nog even dunnetjes over en trakteerde de midvelder op een stijve nek met zijn verre double. Hijzelf scoorde vervolgens nog op een foute pick-off van de bergense werper. 

Het pitchen bij Alcmaria werd overgenomen door Jelle en na een hitje te hebben geincasseerd schakelde hij nog een tandje bij en liet Bears verder kansloos. Met een strike-out en een fraai dubbelspel (V5-4) kwam er een einde aan de wedstrijd en gingen we huiswaarts met een mooie 4-16 overwinning in de pocket. Het team ligt nog altijd op koers voor een mooie klassering in de poule en zoals er momenteel gespeeld wordt zal er ernstig rekening met Alcmaria moeten worden gehouden! 

Mannen, klasse wedstrijd en tot dinsdag

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route