algemeen nieuws

Alcmaria struikelt weer over Maikel Benner
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria – Maikel Benner (Thamen) 2 - 3

Was Maikel Benner  in de 1e wedstrijd van het seizoen al een groot struikelblok voor Alcmaria, sloeg in de 10e inning een walk-off homerun, ook vandaag wist hij Alcmaria onder de duim te houden met de werpcijfers in 9 innings 10-1-8-3. Ook wist hij vandaag 2 van de 3 Thamen punten te scoren en omdat Alcmaria vandaag niet verder dan 2 kwam loopt men een tikkie op in de strijd om het kampioenschap.

Joran Klarenbeek beklom de Alkmaarse heuvel, dat ging hem goed af, Thamen werd kort gehouden, in de 1e 2 kwam Maikel Benner al even op 3 kijken maar een F3 maakte een einde aan de aanval van Thamen. Gelijk 2 opende Kevin Miner met een hit maar daar bleef het ook bij. In de 1e 4 wist Thamen 2 x te scoren uiteraard was Maikel Benner daar weer dominant bij betrokken, opende met zijn 2e
hit, stal 2 en een RBI voor Patrick Schuchard die de bal in het rechtsveld prikte, 0 – 1. Ook Jocelyn Muller duwde de bal het rechtsveld in ook goed voor een RBI hit want Ptrck Schuchard tekende de 0 – 2 aan.
 
Gelijk 6 knabbelde Alcmaria middels Joran Klarenbeek een puntje van de achterstand af, kwam door een glipper op 2, pb op 3 en scoorde door de klap van Jeremie Fresen 1 – 2, spannend.
In de 1e 7 nam Kevin Miner het werpen van Joran Klarenbeek over, de 1e 7 3 op en af. Maar in de 1e
8 was het weer Maikel Benner die met 4 wijd op 1 verscheen, door een mislukte pick-off naar 3 doorstoomde en door een wild pitch de 1 – 3 aan tekende. Verder liet men het niet komen. Gelijk 8 scoorde Michael Pluijmers de 2 – 3, bereikte 1 door een glipper, werd door Kevin Miner en Tim van Ee naar 3 getimmerd en scoorde op een velderskeus op de tik van Joran Klarenbeek. Gelijk 9 bracht Alcmaria nog 2 pinch hitters in maar ook zij hadden geen antwoord op de ballen van Benner en kwam er na 2 uur en 5 minuten een einde aan deze fraaie pot honkbal met helaas voor Alcmaria de verkeerde uitslag.
 

Box score

Thamen                                   0-0-0-2-0-0-0-1-0
Alcmaria                                
0-0-0-0-1-0-0-1-0

Werpcijfers;
Alcmaria
Joran Klarenbeek (6)              3-0-6-3
Kevin Miner (3)                     4-2-0-1

Thamen

Maikel Benner (9)                  10-1-8-3

Slaggemiddelden;
Kevin Miner & Tim van Ee .500, Jeremie Fresen & Taeke van Kuijk .333, Joran Klarenbeek .250 en Marco Hoogeland .200.

 
Komende zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Herons, 16.00 uur op sportpark de Vork in Heehugowaard, door de nederlaag is deze wedstrijd uitermate belangrijk geworden, Alcmaria kan zich geen nieuw puntenverlies veroorloven.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route