algemeen nieuws

[upd fotos]Honkbal 1 zet Flying Petrels opzij
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria – Flying Petrels , 9 - 5

Alcmaria diende woensdagavond aan te treden tegen Flying Petrels, en dat bleek geen hapklare brok. De 1e inning verliep puntloos, zowel Daniel Nijhuis namens Alcmaria en Daan van Ingen voor de Petrels als starters hielden de thuisplaat schoon. Gelijk 2 nam Alcmaria een 2 – 0 voorsprong, door Tim van Ee en Joran Klarenbeek, een rally van 5 hits en een fout lagen aan de basis van deze punten. Maar Petrels kwam in de 1e 3 direct gelijk, een triple, gevolgd door 2 doubles zorgden ervoor dat Koen Blauw en Rory van Horn de 2 – 2 op het scorebord zetten. En toen werd het stil op het veld, zowel de microfoon als de versterker van de muziek gingen in staking en werd de wedstrijd verder in stilte afgewerkt.

Maar dat gebeurde op het veld niet, gelijk 3 wist Falco Hoffman de 3 – 2 te scoren, RBI voor Michael vd Horst. Alcmaria bleef Petrels verder onder vuur houden, en hield de deur voor Petrels aardig dicht o.a. door een grappig dubbelspel 5-4-2 in de 1e5.

Gelijk 5 liep Alcmaria uit naar een 5 -2 tussenstand, wederom door Tim van Ee en Joran Klarenbeek, 1 x 4 wijd, 2 tikken en een fout voldeden.  Dat werd gelijk 6, 8 – 2, Michael vd Horst opende met een stand-up triple, Michael Pluijmers RBI hit, 4 wijd Rob vd Kamer en zij scoorden allen door wat doorgeschoten ballen, een fout 5-3 en een sac-fly van Falco Hoffman.  Dat betekende ook het einde van het optreden van Daan van Ingen op de heuvel, Robin ter Schegget verving hem en kwam verder schadevrij uit de inning. Ook bij Alcmaria werd van werper gewisseld, Carlos Bos loste Daniel Nijhuis af, moest een punt van Rory van Horn toestaan op 2 hits en een sac-fly van Roel Tieman, 8 – 3. Dat werd in de 1e8 zelfs 8 – 5, Gregory Sondervan en Koen Blauw wisten de weg naar de thuisplaat te vinden door 2 klappen, een wilde worp en een velderskeus. Alcmaria plakte gelijk 8 door Joran Klarenbeek er nog een punt bij, 4 wijd en een RBI voor Jeremie Fresen die als pinch hitter zijn clutch hit afleverde, 9 – 5.
In de 1e9 werd Michael Pluijmers als closer ingebracht, leverde keurig werk af door 3 x 3 slag uit de hoed te toverden. De 2e leverde ook nog het nodige spektakel op, na de 3e swing verdween de knuppel met een grote boog over de dug-out van Petrels en landde op het veld ernaast, ook de helm werd horizontaal tegen het gaas geworpen, er volgde een ejection.

Uiteindelijk werden de punten gepakt en het talrijke publiek bedankt op deze mooie woensdagavond in juni. De speaker zal vandaag wel aan het werk moeten om de installatie na te kijken, het was wat saai vond men zonder herrie.

Box score

Flying Petrels                         0-0-2-0-0-0-1-2-0
Alcmaria                                
0-2-0-1-2-3-0-1-X

Werpcijfers;
Alcmaria

Daniel Nijhuis (6)                   5-4-5-1
Carlos Bos (2)                        0-1-2-0
Michael Pluijmers (1)             3-0-0-0


Flying Petrels

Daan van Ingen (5+4)            3-2-13-1
Robin ter Schegget (3)          
2-1-3-1

Slaggemiddelden;
Jeremie Fresen 1.000 (1 uit 1), Tim van Ee .750, Falco Hoffman .667, Marco Hoogeland, Joran Klarenbeek & Quincy Jones .500, Michael vd Horst & Michael Pluijmers .400 en Bram Busker .250.

Komende zondag 14.00 uur komt Kinheim II op bezoek, het vroegere Dream-Team, de glans raakt er een beetje vanaf, maar zij zullen best bereid zijn Alcmaria een beentje te lichten. Het lijkt erop dat het in deze klasse tussen Herons, Boekaniers en Alcmaria zal gaan. Tot zondag en dan hopelijk met muziek.

Foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter Heins staan online op www.sportfotoalkmaar.tk

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route