algemeen nieuws

Honkbal aspiranten slaan er op los in De Kwakel
Categorie: Honkbal Aspiranten 1

Zondag 8 juni moesten we aantreden tegen Thamen in de 2e klasse C. Thamen, een ploeg waar we eerder dit jaar met moeite van wisten te winnen (14-13), speelt op een prachtige locatie aan de Vuurlinie in De Kwakel nabij Uithoorn.

Het is een oase van rust waar de kikkers vrolijk kwaken en de kantineprijzen nog van een acceptabel niveau zijn. Een mooie club met een mooi sportpark en leuke mensen.

Uiteraard moest er ook gehonkbald worden en dus maakte de rust plaats voor het geluid van knuppels en aanmoedigende ouders.

Alcmaria had veel moeite met de hard-gooiende starter van Thamen maar wist toch als eerste op het bord te komen. 0-1

Thamen deed direct wat terug op het Alkmaarse werpen van Dylan met Christian als catcher waardoor de stand op 3-1 was gekomen ná 1 volledige inning.

Dylan, die prima stond te gooien,  hield de volgende 2 innings de deur goed gesloten met hulp van een uitstekend veld. Een fraaie vangbal van Frank in het midfield en mooie acties in het binnenveld van oa. Tommy hielden de Kwakelaars ver van de thuisplaat, terwijl in onze slagbeurt de nodige puntjes bijeen werden gesprokkeld. Enkele malen 4-wijd, infield hits en doorgeschoten ballen zorgden voor een 3-3 stand!

Omdat de starter van Thamen zo hard moest werken zat hij ná een uur aan zijn pitchcount en moest hij plaatsmaken voor hun tweede werper waarop wij wat meer kijk hadden.

Na een zeer lange 4e slagbeurt met als hoogtepunt een daverende double van Kije. De bal diep in het  midfield kwam 30cm tekort voor een Grandslam en knalde op het reclamebord hoog in het hek. Ook mooie klappen van Frank, Jelle, Sam, Dylan, Nick en Christiaan zorgden voor runs waardoor de stand inmiddels naar 3-19 was opgelopen!

Bij ons zat Dylan ook aan zijn maximum van 60 pitches en werd vervangen door Christiaan Johnson. Hij gooide vakkundig de wedstrijd uit met 3 keiharde strike-outs waardoor we de tassen konden opbergen en de rust weer konden opzoeken bij het clubhuis.

Ons team staat inmiddels op een stevige 2e plaats in de poule. Alleen Double Stars heeft 2 punten meer. We zullen onze zuiderburen dus nog wel even moeten verslaan om kampioen te kunnen worden! Vooralsnog spelen we een zeer goede competitie met een team dat voor de helft uit pupillen bestaat! Knap werk mannen!

Komend weekend spelen we niet vanwege het Little League toernooi maar op zondag 22 juni kunnen we er weer tegenaan als we spelen tegen onze buren in Bergen.

 

Trotse coach

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route