algemeen nieuws

Honkbal 1 moet Boekaniers voorrang verlenen.
Categorie: Honkbal Heren 1

Boekaniers -  Alcmaria 6 – 2. 

Vandaag ging het weer eens ergens om, namelijk de 1e plaats van de 2e klasse B. Omdat Kevin Miner afgelopen dinsdag tegen Odiz Frogs een vervelende blessure opgelopen had, moest nu Joran Klarenbeek de heuvel op, hij deed dat met verve. Maar ook de starter van Boekaniers, Frank van Heijst perste er een complete game uit. Boekaniers had 1 productieve inning met 5 hits en een Alkmaarse glipper en verdiende daarom de win.

In de 1e slagbeurt wist alleen Michael Pluijmers door 4 wijd op de honken te komen, Boekeniers werd in de 1e 2 innings ver van de kussens gehouden, 3 op en af. Het was Tim van Ee die in de 1e2 de score opende, opende met een hit, bereikte 3 door een mispeer van de catcher bij een pick of op 1 en thuis door een RBI hit van Falco Hoffman, 0 – 1. Alcmaria wist verder de druk niet meer op te voeren, af en toe nog wel wat lopers maar de punch bleef uit. Gelijk 3 trok Boekaniers de stand gelijk 1 – 1 door Emanuel Schob, een bloop hit, sac bunt, en nog 2 tikken verder en hij bereikte hierdoor de thuisplaat

Gelijk 5 startte Boekaniers de genoemde rally, met weer een paar bloop en echte hits en een fout, wist men 5 x te scoren voor een 6 – 1 tussenstand.

Alcmaria scoorde in de 1e 7 door Michael Pluijmers 6 – 2, 4 wijd, een tik van Rob van de Kamer en een RBI voor Joran Klarenbeek op zijn tik. En daar bleef het verder bij op deze warme dag op sportpark Ookmeer.

 

Box score

Alcmaria                                 0-1-0-0-0-0-1-0-0
Boekaniers                             
0-0-1-0-0-5-0-0-X

Werpcijfers;
Alcmaria

Joran Klarenbeek (8,5)           8-1-11-1

Boekaniers
Frank van Heijst (9)              
7-2-9-1

Slaggemiddelden;
Michael vd Horst, Michael Pluijmers & Joran Klarenbeek .500, Rob vd Kamer, Tim van Ee & Falco Hoffman .250 en Marco Hoogeland .200.

 

Komende woensdag avond om 19.00 uur wordt er weer aangetreden aan het Honkpad tegen Flying Petrels, kijken of dit tikkie weer verwerkt is.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route