algemeen nieuws

Wedstrijdverslag Robur ’58 – Alcmaria Victrix dames 2, d.d. 18 mei 2014
Categorie: Softbal Dames 2

Wedstrijdverslag Robur ’58 – Alcmaria Victrix dames 2, d.d. 18 mei 2014

Op zondag 18 mei vertrokken onze dames richting Apeldoorn voor een dubbel tegen Robur. Vooraf werd toch wel gehoopt om tegen de nummer laatst in deze klasse een dubbele overwinning te behalen om hiermee de top-4 in het zicht te krijgen.

Na een voorspoedige rit, waarbij Annemarie blij was dat het lang genoeg duurde om haar sokken te laten drogen, kwamen we aan in het zonovergoten Apeldoorn. Met dank aan de tom-tom (in dit geval Peter-Peter) – “na de tweede hobbel rechts” – kwamen ook de andere auto’s zonder omwegen tijdig aan. Veel auto’s hadden we gelukkig niet nodig, want met slechts 10 meisjes moest de klus worden geklaard. Waar de één het nodig vond om uit een vliegtuig te springen, was de ander aan de andere kant van de wereld voor een verjaardagsfeestje, op een verrassingweekend ergens nog bruiner aan het worden of dobberde ergens op zee rond.

Met een heerlijk stukje cheesecake van Britt in het vooruitzicht, waren de dames, met name Anne, tot op het bot gemotiveerd om er twee snelle wedstrijden van te maken. In de eerste inning leek dat, na een motiverende peptalk van meneer of mevrouw Jones, ook goed te lukken. Voordat Robur na de eerste slagbeurt weer de schaduw van de dug out mocht opzoeken waren er maar liefst 9 Alkmaarse meisjes in het slagperk verschenen en stond er een zeer verrassende 0-6 op het scorebord. Ook na de eerste slagbeurt van Robur leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede inning sloeg het noodlot toe. Onze meiden, dit jaar vaker gewend om met een achterstand om te gaan, werden enigszins uit het veld gebracht door een zeer ongelukkige fout van de scheidsrechter, waarna het uiteindelijk na de gelijkmakende inning opeens 7-6 was in het voordeel van de thuisploeg. Dit was gelukkig weer een bekende situatie en gesterkt met de gedachte dat de – inmiddels gewoontegetrouwe – dip-inning inmiddels was geweest, timmerden de dames de ballen links en rechts in het outfield en soms ook nog recht door het midden. Onder andere Annemarie, Michelle, Margo (of was het nou Marga?) en Anne sloegen er lekker op los, terwijl gastspeelster Lisanne als rookie ook een fors deel van de honkslagen en gescoorde punten voor haar rekening nam. De Apeldoornse meisjes kwamen vervolgens niet meer op de honken en toen de rook na 5 innings was opgetrokken werd de eerste wedstrijd met 7-16 voortijdig beëindigd.

Omdat de cheesecake van Britt er in de warmte waarschijnlijk niet al teveel op vooruit zou gaan, gingen de meiden in de tweede wedstrijd voortvarend van start. Dat leverde meteen een 0-3 voorsprong op, welke in de 3e en 4e inning werd uitgebreid naar 1-6. De dames van Robur kwamen zo af en toe wel eens op de honken, maar Nienke gooide de innings vervolgens allemaal geroutineerd uit, zodat een ruime voorsprong bleef behouden. Met nog één Apeldoornse slagbeurt te gaan stond het 1-9. De honken stroomden nog wel vol, maar een tactische time-out bracht de Robur aanval blijkbaar dusdanig in verwarring dat de eerstvolgende bal in de dubbel werd geslagen en hiermee ook de tweede overwinning mee naar Alkmaar terug kon worden genomen. De cheesecake smaakte hierdoor nóg lekkerder en bij afwezigheid van Debbie had iemand anders gelukkig nog een plek in de tas om de vier punten mee te nemen. Wederom veel dank aan de in grote getale meegereisde supporters (misschien moeten we voortaan een verplichte bus-combi instellen) en maar liefst twee winnende scoorders.

 Na vooral lang wachten op het eten was het zonnetje bij AV nog erg aangenaam. En voor de echte fans: gelukkig hebben we de foto’s nog……………………….

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route